Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerste editie Limburg Pride coronaproof

Geplaatst opdinsdag 7 juli 2020 - 11:05

COC Limburg en Stichting Pink Events organiseren in augustus de eerste editie van de Limburgse Pride. Vanwege de coronacrisis vindt het evenement plaats in de vorm van een acht uur durende livestream vanuit de ECI-cultuurfabriek in Roermond.

De Limburg Pride Show wordt een talkshow waarin bekende Limburgse en lhbti'ers hun verhaal mogen doen. Ook treden Limburgse artiesten op.

Aandacht vragen
Het idee voor de online Limburgse Pride ontstond toen veel activiteiten, zoals de Gay Pride en Canal Parade, niet door konden gaan vanwege de uitbraak van het coronavirus, laat directeur van COC Limburg Tamara van Bogaert weten. Doel ervan is de acceptatie van lhtbi's 'op een ludieke manier te stimuleren' en duidelijk te maken dat iedereen in Limburg zichzelf kan zijn, aldus de organisatie.

Geen publiek
Volgens de huidige coronaregels zou publiek wel toegestaan zijn en volgens Van Bogaert is de ECI-cultuurfabriek daar groot genoeg voor. "Door de decors in de ruimte en het aantal technici dat aanwezig zal zijn, is dat nu echter niet mogelijk en haalbaar."

Marathon
De organisatie is nog druk bezig het programma van acht uur te vullen, vertelt Van Bogaert. Er zijn onder meer tafelgasten, debatten en live optredens. Dragqueen D.Licious neemt de presentatie op zich.

Reden om voor een marathonuitzending te kiezen is dat mensen op verschillende momenten kunnen inschakelen. Met de uitzending wil de organisatie geld ophalen voor het project Limburg Pride 2021. Als het evenement succesvol is, wordt het een terugkerend evenement: indien mogelijk met publiek en elk jaar in een andere stad.

De Limburg Pride Show vindt plaats op 1 augustus van 16:00 tot 24:00 uur.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen