Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerste editie Limburg Pride coronaproof

Geplaatst opdinsdag 7 juli 2020 - 11:05

COC Limburg en Stichting Pink Events organiseren in augustus de eerste editie van de Limburgse Pride. Vanwege de coronacrisis vindt het evenement plaats in de vorm van een acht uur durende livestream vanuit de ECI-cultuurfabriek in Roermond.

De Limburg Pride Show wordt een talkshow waarin bekende Limburgse en lhbti'ers hun verhaal mogen doen. Ook treden Limburgse artiesten op.

Aandacht vragen
Het idee voor de online Limburgse Pride ontstond toen veel activiteiten, zoals de Gay Pride en Canal Parade, niet door konden gaan vanwege de uitbraak van het coronavirus, laat directeur van COC Limburg Tamara van Bogaert weten. Doel ervan is de acceptatie van lhtbi's 'op een ludieke manier te stimuleren' en duidelijk te maken dat iedereen in Limburg zichzelf kan zijn, aldus de organisatie.

Geen publiek
Volgens de huidige coronaregels zou publiek wel toegestaan zijn en volgens Van Bogaert is de ECI-cultuurfabriek daar groot genoeg voor. "Door de decors in de ruimte en het aantal technici dat aanwezig zal zijn, is dat nu echter niet mogelijk en haalbaar."

Marathon
De organisatie is nog druk bezig het programma van acht uur te vullen, vertelt Van Bogaert. Er zijn onder meer tafelgasten, debatten en live optredens. Dragqueen D.Licious neemt de presentatie op zich.

Reden om voor een marathonuitzending te kiezen is dat mensen op verschillende momenten kunnen inschakelen. Met de uitzending wil de organisatie geld ophalen voor het project Limburg Pride 2021. Als het evenement succesvol is, wordt het een terugkerend evenement: indien mogelijk met publiek en elk jaar in een andere stad.

De Limburg Pride Show vindt plaats op 1 augustus van 16:00 tot 24:00 uur.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen