Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerste driepunter voor MVV op bezoek bij Jong PSV

Geplaatst opmaandag 26 augustus 2019 - 21:48

MVV heeft voor het eerst dit seizoen een wedstrijd gewonnen. Op bezoek bij Jong PSV werd linksback Facundo Bonifazi matchwinner, door het enige doelpunt van de avond te scoren: 0-1.

De Maastrichtenaren konden een driepunter goed gebruiken, nadat er een valse start was gemaakt in de Keuken Kampioen Divisie. Tegen Go Ahead Eagles (3-2) en De Graafschap (3-0) werd er immers verloren.

Debuut van Kot
Bij de Maastrichtenaren maakte Serhat Kot zijn debuut in de Keuken Kampioen Divisie. De eerste veelbelovende aanval kwam na tien minuten van Jong PSV. Die leverde niet meer dan een hoekschop op. Even later kreeg MVV een kans, maar de kopbal van Joeri Schroijen verdween naast het Eindhovense doel. Ook zijn schot op doel halverwege de eerste helft ging naast.

Weinig spektakel
Veel kansen zagen de toeschouwers in het eerste half uur in Eindhoven niet. MVV zette de jonkies van PSV onder druk, maar resultaat leverde dat pas een paar minuten voor rust op, toen verdediger Bonifazi een aanval over meerdere schijven met een doelpunt afrondde: 0-1. MVV bleef ook na dat doelpunt druk zetten, al probeerde Jong PSV via Sekou Sidibe voor rust nog gelijk te komen.

Eindhovens gevaar
Jong PSV zorgde direct na de aftrap voor gevaar. De bal verdween in het Maastrichtse doel, maar Richard Ledezma stond buitenspel. Kort daarna kregen de Eindhovenaren een nieuwe kans op de gelijkmaker, maar het schot van Sidibe ging voorlangs. De jongelingen probeerden uit alle macht de stand in evenwicht te brengen en dat zorgde met enige regelmaat voor gevaar voor het doel van Gilles Deusings. Dat leverde soms felle duels op.

Spannend slot
Jong PSV voerde in de slotfase het tempo op, maar de Maastrichtenaren hielden stand. Deusings moest alle zeilen bijzetten op een schot van Noni Madueke. De pijlsnelle Engelsman zorgde ook daarna nog voor gevaar. MVV kreeg via Anthony van den Hurk en Joeri Schroijen enkele minuten voor tijd nog een kans om de voorsprong te vergroten, maar meer dan een hoekschop leverde dat niet op. Een schot van Schroijen ging via de paal voorlangs.

Joshua Holtby speelde de wedstrijd niet uit. Hij moest in blessuretijd met een van pijn vertrokken gezicht het veld verlaten.

Cultura Nova volg je bij L1!
Ga naar L1.nl/CulturaNova

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen