Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerste deelname Afrika Cup opgedragen aan oud-MVV'er

Geplaatst opdinsdag 4 juni 2019 - 11:49

Burundi heeft zich voor het eerst in de historie van het voetbal gekwalificeerd voor de Afrika Cup. De deelname wordt opgedragen aan de onlangs overleden oud-MVV'er Faty Papy.

De Afrika Cup is het meest prestigieuze toernooi voor landenteams in het continent.

Nachtkaars
Volgens FOX Sports zorgde de plaatsing voor het eindtoernooi voor groot feest in Burundi. Een maand later ging het feestgedruis als een nachtkaars uit toen Papy (28) overleed tijdens een wedstrijd. De voormalig MVV-speler kreeg een hartstilstand toen hij met Malanti Chiefs speelde tegen Green Mamba in Swaziland.

Lees ook: Oud-speler MVV (28) overlijdt op voetbalveld

Groepsfase
De eerste wedstrijden van de Afrika Cup gaan op 21 juni van start. De finale staat gepland op 19 juli. Burundi neem het in de groepsfase van het toernooi op tegen Nigeria, Guinnee en Madagaskar.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen