Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Eerste dag Frans Weekers als burgemeester Heerlen

Geplaatst opwoensdag 1 april 2015 - 11:48

De voormalige staatssecretaris Frans Weekers uit Weert is woensdag begonnen als waarnemend burgemeester van Heerlen.

Hij is de tijdelijke opvolger van Paul Depla, die de ambtsketen van Heerlen aan de wilgen hing om in Breda burgemeester te worden.

Terug in bestuur
Met de waarnemerspost keert VVD'er Weekers terug in het openbaar bestuur. De Weertenaar was van 2010 tot begin 2014 staatssecretaris van Financiën in het kabinet-Rutte. In die periode kwam hij verschillende keren onder vuur te liggen. Hij moest aftreden vanwege terugkerende problemen bij de Belastingdienst. Ook raakte Weekers in opspraak vanwege een reclamezuil voor zijn verkiezingscampagne. Die bleek betaald te zijn door Jos van Rey.

De verwachting is dat Weekers zo'n vijf maanden waarnemer blijft.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Geen SP-kandidaat voor burgemeesterspost Heerlen
Frans Weekers waarnemend burgemeester Heerlen
Aangifte Heerlen na lekken naam nieuwe burgemeester
Frans Weekers ambieert baan bij internationale organisatie
Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen