Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Eerste dag Frans Weekers als burgemeester Heerlen

Geplaatst opwoensdag 1 april 2015 - 11:48

De voormalige staatssecretaris Frans Weekers uit Weert is woensdag begonnen als waarnemend burgemeester van Heerlen.

Hij is de tijdelijke opvolger van Paul Depla, die de ambtsketen van Heerlen aan de wilgen hing om in Breda burgemeester te worden.

Terug in bestuur
Met de waarnemerspost keert VVD'er Weekers terug in het openbaar bestuur. De Weertenaar was van 2010 tot begin 2014 staatssecretaris van Financiën in het kabinet-Rutte. In die periode kwam hij verschillende keren onder vuur te liggen. Hij moest aftreden vanwege terugkerende problemen bij de Belastingdienst. Ook raakte Weekers in opspraak vanwege een reclamezuil voor zijn verkiezingscampagne. Die bleek betaald te zijn door Jos van Rey.

De verwachting is dat Weekers zo'n vijf maanden waarnemer blijft.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Geen SP-kandidaat voor burgemeesterspost Heerlen
Frans Weekers waarnemend burgemeester Heerlen
Aangifte Heerlen na lekken naam nieuwe burgemeester
Frans Weekers ambieert baan bij internationale organisatie
Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen