Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Eerste dag Frans Weekers als burgemeester Heerlen

Geplaatst opwoensdag 1 april 2015 - 11:48

De voormalige staatssecretaris Frans Weekers uit Weert is woensdag begonnen als waarnemend burgemeester van Heerlen.

Hij is de tijdelijke opvolger van Paul Depla, die de ambtsketen van Heerlen aan de wilgen hing om in Breda burgemeester te worden.

Terug in bestuur
Met de waarnemerspost keert VVD'er Weekers terug in het openbaar bestuur. De Weertenaar was van 2010 tot begin 2014 staatssecretaris van Financiën in het kabinet-Rutte. In die periode kwam hij verschillende keren onder vuur te liggen. Hij moest aftreden vanwege terugkerende problemen bij de Belastingdienst. Ook raakte Weekers in opspraak vanwege een reclamezuil voor zijn verkiezingscampagne. Die bleek betaald te zijn door Jos van Rey.

De verwachting is dat Weekers zo'n vijf maanden waarnemer blijft.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Geen SP-kandidaat voor burgemeesterspost Heerlen
Frans Weekers waarnemend burgemeester Heerlen
Aangifte Heerlen na lekken naam nieuwe burgemeester
Frans Weekers ambieert baan bij internationale organisatie
Overzicht
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
Volg de Halve Finales LVK bij L1

Wie wordt de opvolger van Spik & Span? 60 liedjes zijn doorgedrongen tot de halve finales van het 43ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. Deze strijden in 3 halve finales in de Muziekgieterij om een finaleplek. Uiteraard beleef je het LVK weer bij L1. Iedere vrijdag om 18:00 op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. Op zaterdag om 13:00 wordt de halve finale herhaald.

Bekijk hier de liedjes van het LVK
Uitgelicht
Januari buuttemaand op L1.nl

Elke dag nieuwe buut om 11.11 uur op L1.nl.

De regionale omroep L1 heeft een enorm rijk archief met radio- en tv-opnames van Limburgse buuttereedners. In de aanloop naar vastelaovend wordt dit genre extra in het zonnetje gezet op L1.nl.

Bekijk hier de buut van de dag
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen