Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerste coronapatiënt ondergebracht in Van der Valk-hotel

Geplaatst opwoensdag 25 maart 2020 - 18:22

Het zorghotel in Urmond, gevestigd in het Van der Valk-hotel, heeft woensdagmiddag de eerste coronapatiënt binnengekregen.

Daarna kwamen er nog vier patiënten bij. Er is ruimte voor 240 mensen.

Lees ook: Tientallen coronapatiënten naar Van der Valk Urmond

Twee delen
Het centrum bestaat uit twee delen: een thuiszorghotel voor coronapatiënten die niet meer in het ziekenhuis hoeven te liggen, maar nog te ziek zijn om naar huis te kunnen. Daarvoor worden de hotelkamers gebruikt. Op de parkeerplaats is er daarnaast met tenten een speciale corona-huisartsenpost gerealiseerd. Die gaat donderdagmiddag open.

Thuiszorg
In het hotelgedeelte worden patiënten uit Zuid-Limburg ondergebracht. Ze worden verzorgd door thuiszorgmedewerkers.

Doorverwezen
De huisartsenpost is bedoeld voor mensen uit de voormalige Oostelijke en Westelijke Mijnstreek die corona-gerelateerde klachten hebben. Die kunnen daar door hun eigen huisarts naar worden doorverwezen. In de huisartsenpost wordt dan bepaald wat verder met die mensen moet gebeuren.

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.
Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen