Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerste coronapatiënt ondergebracht in Van der Valk-hotel

Geplaatst opwoensdag 25 maart 2020 - 18:22

Het zorghotel in Urmond, gevestigd in het Van der Valk-hotel, heeft woensdagmiddag de eerste coronapatiënt binnengekregen.

Daarna kwamen er nog vier patiënten bij. Er is ruimte voor 240 mensen.

Lees ook: Tientallen coronapatiënten naar Van der Valk Urmond

Twee delen
Het centrum bestaat uit twee delen: een thuiszorghotel voor coronapatiënten die niet meer in het ziekenhuis hoeven te liggen, maar nog te ziek zijn om naar huis te kunnen. Daarvoor worden de hotelkamers gebruikt. Op de parkeerplaats is er daarnaast met tenten een speciale corona-huisartsenpost gerealiseerd. Die gaat donderdagmiddag open.

Thuiszorg
In het hotelgedeelte worden patiënten uit Zuid-Limburg ondergebracht. Ze worden verzorgd door thuiszorgmedewerkers.

Doorverwezen
De huisartsenpost is bedoeld voor mensen uit de voormalige Oostelijke en Westelijke Mijnstreek die corona-gerelateerde klachten hebben. Die kunnen daar door hun eigen huisarts naar worden doorverwezen. In de huisartsenpost wordt dan bepaald wat verder met die mensen moet gebeuren.

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.
Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen