Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerste coronabesmetting in ziekenhuis Maastricht

Geplaatst opdinsdag 10 maart 2020 - 21:29

Een patiënt van het MUMC in Maastricht is dinsdag positief getest op corona.

Dat bevestigt het ziekenhuis dinsdagavond desgevraagd.

Informatie en monitoring
Volgens het ziekenhuis zijn inmiddels alle benodigde maatregelen getroffen. De patiënt wordt in isolatie verpleegd. De familie van de patiënt en andere betrokkenen zijn geïnformeerd. Ziekenhuispersoneel dat met de patiënt in aanraking is geweest, wordt gemonitord.

Lees ook: Teruglezen: Aantal coronabesmettingen in Limburg loopt verder op

Bezoekersbeperking
Eerder op de avond liet het ziekenhuis al weten een bezoekersbeperking in te stellen. Per patiënt mag nog maar één bezoeker per dag langskomen. De maatregel moet de kans op verspreiding van het virus verkleinen.

Maastricht
Volgens de officiële cijfers van het RIVM die dagelijks in de middag bekend worden gemaakt, zijn er in Maastricht nu 7 mensen besmet met het virus. Of de patiënt in het ziekenhuis daar al in is meegerekend, is niet bekend.

Lees ook: Vijf nieuwe coronabesmettingen in zorgcentrum Sittard

Bijna alle ziekenhuizen
Met de besmetting in Maastricht worden nu in bijna alle Limburgse ziekenhuizen coronapatiënten verpleegd. Voor zover bekend is alleen het Laurentius-ziekenhuis in Roermond nog 'coronavrij'.

Lees hier alles over het coronavirus.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen