Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerste coronabesmetting in ziekenhuis Maastricht

Geplaatst opdinsdag 10 maart 2020 - 21:29

Een patiënt van het MUMC in Maastricht is dinsdag positief getest op corona.

Dat bevestigt het ziekenhuis dinsdagavond desgevraagd.

Informatie en monitoring
Volgens het ziekenhuis zijn inmiddels alle benodigde maatregelen getroffen. De patiënt wordt in isolatie verpleegd. De familie van de patiënt en andere betrokkenen zijn geïnformeerd. Ziekenhuispersoneel dat met de patiënt in aanraking is geweest, wordt gemonitord.

Lees ook: Teruglezen: Aantal coronabesmettingen in Limburg loopt verder op

Bezoekersbeperking
Eerder op de avond liet het ziekenhuis al weten een bezoekersbeperking in te stellen. Per patiënt mag nog maar één bezoeker per dag langskomen. De maatregel moet de kans op verspreiding van het virus verkleinen.

Maastricht
Volgens de officiële cijfers van het RIVM die dagelijks in de middag bekend worden gemaakt, zijn er in Maastricht nu 7 mensen besmet met het virus. Of de patiënt in het ziekenhuis daar al in is meegerekend, is niet bekend.

Lees ook: Vijf nieuwe coronabesmettingen in zorgcentrum Sittard

Bijna alle ziekenhuizen
Met de besmetting in Maastricht worden nu in bijna alle Limburgse ziekenhuizen coronapatiënten verpleegd. Voor zover bekend is alleen het Laurentius-ziekenhuis in Roermond nog 'coronavrij'.

Lees hier alles over het coronavirus.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen