Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerste concert Rieu na drama: 'Gelukkig is de kop eraf'

Geplaatst opzondag 8 januari 2017 - 21:37

André Rieu en zijn Johan Strauss Orkest zijn opgelucht dat hun nieuwjaarsconcert in de Ziggo Dome goed verlopen is.

Het optreden in Amsterdam was de eerste show na het overlijden van trombonist Ruud Merx.

Goed in vorm
De
concerthal in de hoofdstad was zaterdagavond met dik 10.000 bezoekers uitverkocht. "Iedereen was goed in vorm", zegt Pierre Rieu, zoon en manager van André, tegen De Limburger. "Gelukkig is de kop eraf."

Overleden
Ruud Merx was halverwege december met André Rieu en het Johan Strauss Orkest op tour in Groot-Brittannië toen hij 's nachts een hartinfarct kreeg. Zijn vrouw, die ook in het orkest speelt, waarschuwde meteen een dokter. Haar man werd in kritieke toestand opgenomen in het ziekenhuis. Reden voor Rieu om zijn hele tour af te breken. Een paar dagen later overleed Merx. In een volle Rodahal werd een herdenkingsdienst gehouden voor de 47-jarige muzikant.

Foto: ANP/Levin den Boer

Te zwaar
Bij de show in de Ziggo Dome werd niet stilgestaan bij zijn overlijden. Dat gebeurde een dag eerder, tijdens de repetitie. "Die was cruciaal voor het succes van zaterdagavond", vertelt Pierre Rieu. "Daar was plaats voor verdriet en tranen. We hebben zaterdagavond bewust niets over Ruud gezegd. Dat zou veel te zwaar zijn en het is ook óns verdriet. Daar willen we het publiek niet mee lastigvallen, al zou dat het voor honderd procent begrijpen."

De tour van Rieu gaat nu verder. Tot carnaval volgen er 25 concerten in België, Duitsland en Zwitserland.

In De Limburger van maandag een verslag van het nieuwjaarsconcert van Rieu.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen