Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerste concert Rieu na drama: 'Gelukkig is de kop eraf'

Geplaatst opzondag 8 januari 2017 - 21:37

André Rieu en zijn Johan Strauss Orkest zijn opgelucht dat hun nieuwjaarsconcert in de Ziggo Dome goed verlopen is.

Het optreden in Amsterdam was de eerste show na het overlijden van trombonist Ruud Merx.

Goed in vorm
De
concerthal in de hoofdstad was zaterdagavond met dik 10.000 bezoekers uitverkocht. "Iedereen was goed in vorm", zegt Pierre Rieu, zoon en manager van André, tegen De Limburger. "Gelukkig is de kop eraf."

Overleden
Ruud Merx was halverwege december met André Rieu en het Johan Strauss Orkest op tour in Groot-Brittannië toen hij 's nachts een hartinfarct kreeg. Zijn vrouw, die ook in het orkest speelt, waarschuwde meteen een dokter. Haar man werd in kritieke toestand opgenomen in het ziekenhuis. Reden voor Rieu om zijn hele tour af te breken. Een paar dagen later overleed Merx. In een volle Rodahal werd een herdenkingsdienst gehouden voor de 47-jarige muzikant.

Foto: ANP/Levin den Boer

Te zwaar
Bij de show in de Ziggo Dome werd niet stilgestaan bij zijn overlijden. Dat gebeurde een dag eerder, tijdens de repetitie. "Die was cruciaal voor het succes van zaterdagavond", vertelt Pierre Rieu. "Daar was plaats voor verdriet en tranen. We hebben zaterdagavond bewust niets over Ruud gezegd. Dat zou veel te zwaar zijn en het is ook óns verdriet. Daar willen we het publiek niet mee lastigvallen, al zou dat het voor honderd procent begrijpen."

De tour van Rieu gaat nu verder. Tot carnaval volgen er 25 concerten in België, Duitsland en Zwitserland.

In De Limburger van maandag een verslag van het nieuwjaarsconcert van Rieu.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen