Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerste Christoffelkruisje voor Maarten van der Weijden

Geplaatst opvrijdag 30 augustus 2019 - 9:18

Maarten van der Weijden heeft het eerste Roermondse Christoffelkruisje ontvangen.

De voormalig Olympisch kampioen krijgt het kruisje, omdat Van der Weijden zich dit jaar verbindt aan de Roermond City Swim. "Ik herken dezelfde passie om iets te doen voor kankeronderzoek".

Eer
"Toen we twee jaar geleden het Christoffelkruisje introduceerden voor de zwemmers van de City Swim, hadden we inderdaad het Elfstedenkruisje in gedachten", zo verklaart organisator Leon op de Coul. "Fysiek lijken de kruisjes ook op elkaar. Maar juist omdat Maarten deze zomer de Elfstedentocht heeft gezwommen, is het voor ons een eer om hem het Christoffelkruisje te overhandigen."

Kinderen met kanker
Zwemmers in de City Swim halen geld op voor goede doelen. Een van die goede doelen is de begeleiding van kinderen met uitgezaaide vormen van kanker. Dat doel maakt onderdeel uit van de Maarten van der Weijden foundation en kwam zo op de radar bij de City Swim. "Zeker in de behandeling van kinderkanker zijn de laatste jaren onwaarschijnlijk grote stappen gemaakt", zo zegt Van der Weijden.

Ziek
"Ik heb zelf als jongen van 19 kanker gehad. Ik had het geluk dat de behandeling bij mij aansloeg", zegt van der Weijden. "Vanuit een soort overlevingsschuld wil ik me vol inzetten om andere kankerpatiënten te helpen. Daarom is dat goede doel in het Prinses Maxima Centrum zo belangrijk. Die passie herken ik ook in Roermond."

Live op TV
De Roermond City Swim met Maarten van der Weijden is zaterdag 31 augustus live te zien op L1 TV, van 19.00 tot 20.00 uur.

Cultura Nova volg je bij L1!
Ga naar L1.nl/CulturaNova

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen