Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerste Christoffelkruisje voor Maarten van der Weijden

Geplaatst opvrijdag 30 augustus 2019 - 9:18

Maarten van der Weijden heeft het eerste Roermondse Christoffelkruisje ontvangen.

De voormalig Olympisch kampioen krijgt het kruisje, omdat Van der Weijden zich dit jaar verbindt aan de Roermond City Swim. "Ik herken dezelfde passie om iets te doen voor kankeronderzoek".

Eer
"Toen we twee jaar geleden het Christoffelkruisje introduceerden voor de zwemmers van de City Swim, hadden we inderdaad het Elfstedenkruisje in gedachten", zo verklaart organisator Leon op de Coul. "Fysiek lijken de kruisjes ook op elkaar. Maar juist omdat Maarten deze zomer de Elfstedentocht heeft gezwommen, is het voor ons een eer om hem het Christoffelkruisje te overhandigen."

Kinderen met kanker
Zwemmers in de City Swim halen geld op voor goede doelen. Een van die goede doelen is de begeleiding van kinderen met uitgezaaide vormen van kanker. Dat doel maakt onderdeel uit van de Maarten van der Weijden foundation en kwam zo op de radar bij de City Swim. "Zeker in de behandeling van kinderkanker zijn de laatste jaren onwaarschijnlijk grote stappen gemaakt", zo zegt Van der Weijden.

Ziek
"Ik heb zelf als jongen van 19 kanker gehad. Ik had het geluk dat de behandeling bij mij aansloeg", zegt van der Weijden. "Vanuit een soort overlevingsschuld wil ik me vol inzetten om andere kankerpatiënten te helpen. Daarom is dat goede doel in het Prinses Maxima Centrum zo belangrijk. Die passie herken ik ook in Roermond."

Live op TV
De Roermond City Swim met Maarten van der Weijden is zaterdag 31 augustus live te zien op L1 TV, van 19.00 tot 20.00 uur.

Cultura Nova volg je bij L1!
Ga naar L1.nl/CulturaNova

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen