Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerste Champions League-puntje voor Van Bommel en PSV

Geplaatst opwoensdag 24 oktober 2018 - 20:52

Het PSV van coach Mark van Bommel is na drie groepswedstrijden in de Champions League niet langer puntloos. Tegen Tottenham Hotspur speelde het gelijk: 2-2.

Jorrit Hendrix uit Panningen speelde de volledige wedstrijd. Eerder verloor PSV in de loodzware poule van FC Barcelona (4-0) en Internazionale (1-2).

Op weg
Tegen de Spurs leek PSV al snel op weg naar een resultaat, want de Mexicaan Hirving Lozano bracht het Philips Stadion met 'zijn' 1-0 in vervoering. De Engelse topploeg beet echter nog voor rust van zich af en trok de stand via Lucas Moura gelijk.

Rode kaart
In de tweede helft leken de punten PSV helemaal te ontglippen toen Engels international Harry Kane voor de 1-2 tekende en de tijd op de klok wegtikte. Een rode kaart voor Tottenham-keeper Hugo Lloris in de 79ste minuut veranderde echter de zaak, aangezien de bezoekers dus met een man minder door moesten.

Eerste punt
PSV benutte de overtalsituatie in de slotfase. Spits Luuk de Jong gaf het beslissende zetje en bracht PSV vlak voor tijd weer op gelijke hoogte: 2-2. Het is voor oefenmeester Van Bommel het eerste punt in de Champions League in zijn nog prille carrière.

Hoop
Door de puntendeling mag PSV nog hopen op overwintering in Europa. Het deelt in de groep de derde plaats met Tottenham, met één punt uit drie wedstrijden. De eerstvolgende wedstrijd is opnieuw een directe confrontatie met de Engelsen, ditmaal in het Wembley Stadium in Londen.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen