Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerste camera's voor trajectcontrole geplaatst

Geplaatst opvrijdag 1 februari 2019 - 16:45

De eerste camera's voor trajectcontrole op vier Limburgse N-wegen zijn deze week geplaatst.

De N564 tussen Weert en de Belgische grens, de Kempenweg, is volgens het Openbaar Ministerie proeftraject.

Testfase
Op dat traject zijn camera's geplaatst over een afstand van 2,3 kilometer. Er geldt een maximumsnelheid van 80 kilometer per uur. Als de gemiddelde snelheid op het gemeten traject te hoog is, dan volgt een proces-verbaal. De foto's van voertuigen die binnen de limiet blijven, worden automatisch gewist.

Gevaarlijke wegen
De dienst Centrale Verwerking Openbaar Ministerie (CVOM) kondigde ruim een jaar geleden trajectcontroles aan op twintig gevaarlijke provinciale wegen in Nederland. Vier daarvan liggen in Limburg. Behalve de N564 gaat het om de N275 langs de Noordervaart tussen Nederweert en Beringe, de N277 tussen Ysselsteyn en Kessel, beter bekend als de Midden-Peelweg, en de N270 tussen Deurne en Well.

Lees ook: Vier gevaarlijke Limburgse wegen krijgen trajectcontroles

Opletten voor hardrijders
Na de test op de N564 volgen de andere drie wegen. In de tweede helft van dit jaar moeten de systemen operationeel zijn en is er voor hardrijders op die trajecten geen ontkomen meer aan.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen