Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerste buitenlandse avontuur voor Maastrichtse verdediger

Geplaatst opwoensdag 14 augustus 2019 - 20:08

De Maastrichtse verdediger Nick Kuipers (26) staat voor zijn eerste buitenlandse avontuur. Hij heeft een contract getekend bij de Indonesische club Persib Bandung.

Dat meldt FOX Sports. De club komt uit op het hoogste niveau in Indonesië.

Nederlandse trainer
Kuipers heeft volgens de sportzender een contract getekend dat hem anderhalf jaar in Azië houdt. In Persib Bandung treft hij de nummer elf van de vaderlandse competitie, die uit achttien ploegen bestaat. De Tijgers, zoals de plaatselijke bevolking hun helden noemt, hebben met Robert Alberts ook een Nederlandse coach. Daarnaast komt de Hilversumse spits Kevin van Kippersluis (26) naar Persib.

Eerste avontuur
Voor de Maastrichtse verdediger is het voor het eerst in zijn carrière dat hij de stap naar het buitenland maakt. Hij doorliep de jeugdopleiding van MVV, speelde daar zes seizoenen in het eerste elftal en verkaste daarna naar ADO Den Haag. Omdat hij in de Hofstad weinig aan spelen kwam, verhuurde ADO hem afgelopen winter aan FC Emmen. Daar had Kuipers doorgaans een basisplaats. In de zomer keerde hij terug naar Den Haag. Tijdens de eerste twee speelronden in de Eredivisie kwam hij één keer in actie als invaller, in de verloren wedstrijd tegen FC Utrecht.

Kuipers had in Den Haag nog een contract tot de zomer van 2021. Het is niet bekend of Persib Bandung een transfersom betaalt.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen