Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerste buitenlandse avontuur voor Maastrichtse verdediger

Geplaatst opwoensdag 14 augustus 2019 - 20:08

De Maastrichtse verdediger Nick Kuipers (26) staat voor zijn eerste buitenlandse avontuur. Hij heeft een contract getekend bij de Indonesische club Persib Bandung.

Dat meldt FOX Sports. De club komt uit op het hoogste niveau in Indonesië.

Nederlandse trainer
Kuipers heeft volgens de sportzender een contract getekend dat hem anderhalf jaar in Azië houdt. In Persib Bandung treft hij de nummer elf van de vaderlandse competitie, die uit achttien ploegen bestaat. De Tijgers, zoals de plaatselijke bevolking hun helden noemt, hebben met Robert Alberts ook een Nederlandse coach. Daarnaast komt de Hilversumse spits Kevin van Kippersluis (26) naar Persib.

Eerste avontuur
Voor de Maastrichtse verdediger is het voor het eerst in zijn carrière dat hij de stap naar het buitenland maakt. Hij doorliep de jeugdopleiding van MVV, speelde daar zes seizoenen in het eerste elftal en verkaste daarna naar ADO Den Haag. Omdat hij in de Hofstad weinig aan spelen kwam, verhuurde ADO hem afgelopen winter aan FC Emmen. Daar had Kuipers doorgaans een basisplaats. In de zomer keerde hij terug naar Den Haag. Tijdens de eerste twee speelronden in de Eredivisie kwam hij één keer in actie als invaller, in de verloren wedstrijd tegen FC Utrecht.

Kuipers had in Den Haag nog een contract tot de zomer van 2021. Het is niet bekend of Persib Bandung een transfersom betaalt.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen