Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerste basisplaats voor Hycham Faik bij Roda

Geplaatst opdonderdag 2 oktober 2014 - 15:26

Hycham Faik start vrijdag om 20.00 uur voor de eerste keer in een competitiewedstrijd van Roda JC in de basis. In het laatste duel van de eerste periode ontvangt de Kerkraadse ploeg Jong PSV.

René Trost experimenteerde tegen Heerenveen (voor de beker) en Helmond Sport met een systeem met twee spitsen. De trainer van Roda is daarover zo tevreden dat hij daar tegen Jong PSV op voortborduurt.

"Ik heb het idee dat het team nu beter staat en we minder kansen weggeven", aldus Trost, die kiest voor het elftal dat tegen Helmond Sport in de tweede helft tussen de lijnen stond. Het betekent dat Hycham Faik de voorkeur krijgt boven Mitchel Paulissen.

Vraagteken
Alleen achter de inzetbaarheid van Ard van Peppen staat een vraagteken. De verdediger heeft last van zijn hamstring. Anco Jansen en Martijn Monteyne trainen volledig met de groep mee en gaan op korte termijn speelminuten maken in het tweede.

Periodetitel
Roda maakt kans op het winnen van de periodetitel, maar is wel afhankelijk van koploper NEC dat op bezoek gaat bij Almere City FC. Beide teams hebben 21 punten, maar het doelsaldo van de Nijmeegse formatie is veel beter. Ook FC Volendam (dat twee punten minder heeft) ligt op de loer.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Ook Monteyne sluit aan bij Roda JC
Vraagtekens bij Roda JC voor treffen met FC Oss
Trost houdt opstelling geheim voor derby tegen VVV
Anco Jansen bij selectie Roda JC voor topper
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen