Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerste basisplaats voor Hycham Faik bij Roda

Geplaatst opdonderdag 2 oktober 2014 - 15:26

Hycham Faik start vrijdag om 20.00 uur voor de eerste keer in een competitiewedstrijd van Roda JC in de basis. In het laatste duel van de eerste periode ontvangt de Kerkraadse ploeg Jong PSV.

René Trost experimenteerde tegen Heerenveen (voor de beker) en Helmond Sport met een systeem met twee spitsen. De trainer van Roda is daarover zo tevreden dat hij daar tegen Jong PSV op voortborduurt.

"Ik heb het idee dat het team nu beter staat en we minder kansen weggeven", aldus Trost, die kiest voor het elftal dat tegen Helmond Sport in de tweede helft tussen de lijnen stond. Het betekent dat Hycham Faik de voorkeur krijgt boven Mitchel Paulissen.

Vraagteken
Alleen achter de inzetbaarheid van Ard van Peppen staat een vraagteken. De verdediger heeft last van zijn hamstring. Anco Jansen en Martijn Monteyne trainen volledig met de groep mee en gaan op korte termijn speelminuten maken in het tweede.

Periodetitel
Roda maakt kans op het winnen van de periodetitel, maar is wel afhankelijk van koploper NEC dat op bezoek gaat bij Almere City FC. Beide teams hebben 21 punten, maar het doelsaldo van de Nijmeegse formatie is veel beter. Ook FC Volendam (dat twee punten minder heeft) ligt op de loer.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Ook Monteyne sluit aan bij Roda JC
Vraagtekens bij Roda JC voor treffen met FC Oss
Trost houdt opstelling geheim voor derby tegen VVV
Anco Jansen bij selectie Roda JC voor topper
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen