Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerste baken voor RivierPark Maasvallei in Elsloo onthuld

Geplaatst opwoensdag 7 oktober 2015 - 17:08

Het eerste Maasbaken van RivierPark Maasvallei is woensdag in Elsloo onthuld.

Het vier meter hoge bord nabij de brug over het Julianakanaal verwijst weggebruikers naar het landschapspark dat op beide Maasoevers door Nederlands en Belgisch Limburg ontwikkeld wordt. Het behelst de toevoeging van 2500 hectare natuurgebied en recreatievoorzieningen in het stroomgebied van de Maas.

De natuur kan onder meer ontwikkeld worden dankzij ontgrinding van de rivier.

Fietspaden
Komend jaar wordt in de Maasvallei 3,6 miljoen euro geïnvesteerd in verbetering van fietspaden en de aanleg van 21 kilometer nieuwe paden tussen Maastricht en Maasgouw. Ook worden in Nederland over het hemelsbreed 45 kilometer lange traject verwijs- en informatieboden geplaatst en rust- en vertrekpunten voor wandelaars en fietsers ingericht.
Hierbij wordt in beide Limburgen één huisstijl gehanteerd. Ook gaan de beide Limburgen een gezamenlijk opgesteld pr- en marketingplan uitvoeren.

Onthulling
Bestuurders van de beide provincies en de elf betrokken gemeenten, waaronder aan Nederlandse zijde Maasgouw, Echt-Susteren, Sittard-Geleen, Stein, Meerssen en Maastricht, onthulden eendrachtig het Maasbaken. Daarvoor ondertekenden ze tijdens een conferentie over RivierPark Maasvallei in kasteel Elsloo een intentieverklaring. Hiermee bevestigden alle partijen dat ze de komende jaren samen de Maasvallei zullen ontwikkelen tot een hoogwaardig landschapspark met goede recreatieve en toeristische voorzieningen.

Subsidies
Lambert Schoenmaekers, projectleider in België, stelde tevreden vast dat de Nederlandse gedeputeerde Erik Geurts (PvdA, toerisme) nadrukkelijk had gewezen op het belang de goede voornemens ook daadwerkelijk uit te voeren. Schoenmaekers kreeg met de projectleider in Nederlands Limburg, Kirsten Nievelstein van Staatsbosbeheer, de opdracht te gaan werken aan één gezamenlijke projectorganisatie. Daarover wordt in 2016 een beslissing genomen. Ook over aanvullende subsidies voor de verdere ontwikkeling van RivierPark Maasvallei moet dan besloten worden.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Wethouders luiden noodklok over aanhoudende bezuinigingen
maasvallei, maas, natuur
Nederland en België maken afspraken over natuur langs Maas
Schutterij Nattenhoven vreest einde door natuurproject
Fietsnetwerk langs de Geul in voorjaar open
Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen