Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerste baken voor RivierPark Maasvallei in Elsloo onthuld

Geplaatst opwoensdag 7 oktober 2015 - 17:08

Het eerste Maasbaken van RivierPark Maasvallei is woensdag in Elsloo onthuld.

Het vier meter hoge bord nabij de brug over het Julianakanaal verwijst weggebruikers naar het landschapspark dat op beide Maasoevers door Nederlands en Belgisch Limburg ontwikkeld wordt. Het behelst de toevoeging van 2500 hectare natuurgebied en recreatievoorzieningen in het stroomgebied van de Maas.

De natuur kan onder meer ontwikkeld worden dankzij ontgrinding van de rivier.

Fietspaden
Komend jaar wordt in de Maasvallei 3,6 miljoen euro geïnvesteerd in verbetering van fietspaden en de aanleg van 21 kilometer nieuwe paden tussen Maastricht en Maasgouw. Ook worden in Nederland over het hemelsbreed 45 kilometer lange traject verwijs- en informatieboden geplaatst en rust- en vertrekpunten voor wandelaars en fietsers ingericht.
Hierbij wordt in beide Limburgen één huisstijl gehanteerd. Ook gaan de beide Limburgen een gezamenlijk opgesteld pr- en marketingplan uitvoeren.

Onthulling
Bestuurders van de beide provincies en de elf betrokken gemeenten, waaronder aan Nederlandse zijde Maasgouw, Echt-Susteren, Sittard-Geleen, Stein, Meerssen en Maastricht, onthulden eendrachtig het Maasbaken. Daarvoor ondertekenden ze tijdens een conferentie over RivierPark Maasvallei in kasteel Elsloo een intentieverklaring. Hiermee bevestigden alle partijen dat ze de komende jaren samen de Maasvallei zullen ontwikkelen tot een hoogwaardig landschapspark met goede recreatieve en toeristische voorzieningen.

Subsidies
Lambert Schoenmaekers, projectleider in België, stelde tevreden vast dat de Nederlandse gedeputeerde Erik Geurts (PvdA, toerisme) nadrukkelijk had gewezen op het belang de goede voornemens ook daadwerkelijk uit te voeren. Schoenmaekers kreeg met de projectleider in Nederlands Limburg, Kirsten Nievelstein van Staatsbosbeheer, de opdracht te gaan werken aan één gezamenlijke projectorganisatie. Daarover wordt in 2016 een beslissing genomen. Ook over aanvullende subsidies voor de verdere ontwikkeling van RivierPark Maasvallei moet dan besloten worden.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Wethouders luiden noodklok over aanhoudende bezuinigingen
maasvallei, maas, natuur
Nederland en België maken afspraken over natuur langs Maas
Schutterij Nattenhoven vreest einde door natuurproject
Fietsnetwerk langs de Geul in voorjaar open
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen