Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerste avond met polsbandjes in Maastricht: 'Makkelijker'

Geplaatst opdonderdag 7 oktober 2021 - 21:17

In Maastricht zijn de eerste polsbandjes uitgedeeld aan het uitgaanspubliek. Wie dat wil kan op de Markt, het Vrijthof of in Wyck zijn of haar vaccinatie-, herstel- of testbewijs laten zien. Vervolgens krijg je één bandje waarmee je de hele avond in alle deelnemende horecagelegenheden binnen kan.

"Het is niet veel bijzonders maar hopelijk wel makkelijk voor de horeca", zegt horecaondernemer Paul Jansen. "Als mensen dadelijk buiten gaan roken en dergelijke kunnen ze ook gewoon weer naar binnen lopen zonder dat ze weer opnieuw gescand moeten worden."

Groen bandje
Het eerste bandje is groen en heeft als opdruk 'donderdag'. De eerste Maastrichtenaar met polsbandje is 'hartstikke trots' dat hij de eerste is van de stad. Dit is voor hem makkelijker dan bij elke horecagelegenheid zijn QR-code te laten zien. "Anders moet ik weer al die paspoorten bijeen zoeken en zo", vertelt hij tegen een verslaggever van L1.

Niet verplicht
Volgens John Paulus, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland afdeling Maastricht en Heuvelland, is het niet verplicht een polsbandje te hebben. "Mensen kunnen ook gewoon hun QR-code laten zien aan de deur. Het is een polsbandjesrecht, geen polsbandjesplicht."

Lees ook: Maastrichtse horeca gaat werken met polsbandjes

De polsbandjes doen de laatste dagen steeds meer hun intrede in diverse steden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen