Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerste asielzoekers aangekomen in Schinnen

Geplaatst opmaandag 8 november 2021 - 20:40

De eerste 100 asielzoekers zijn maandagmiddag aangekomen op de voormalige Amerikaanse legerbasis in Schinnen.

Rond het middaguur arriveerden de eerste 30 asielzoekers op Borgerweg. Zij komen van de opvang in Budel. Later op de dag arriveerden twee bussen met mensen uit de noodopvang in Almere. "De meeste asielzoekers komen uit Syrië. Ze wachten op een verblijfsvergunning", zo meldt het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA).

Gehoor
Extra locaties voor opvang van asielzoekers zijn nodig omdat alle huisvesting in Nederland vol zit. Het kabinet riep daarom burgemeesters meermaals op locaties te vinden voor opvangplekken. Burgemeester Eric Geurts van de gemeente Beekdaelen gaf gehoor aan de oproep: "Het is inhumaan en onwenselijk om vluchtelingen op te vangen in sporthallen en op evenementenlocaties." Geurts vindt dat er zeer beperkt is gereageerd. Hij hoopt dat andere burgemeesters ook hun verantwoordelijkheid gaan pakken.

Lees ook: Vluchtelingen vanaf november in Schinnen: 'Nood is hoog'

De voormalige Amerikaanse legerbasis aan de A76 is de afgelopen week opnieuw ingericht door het COA. Er is plek voor 450 asielzoekers. De gemeente heeft de locatie voor een jaar aan het COA verhuurd.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen