Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerste artiesten Cultura Nova bekend

Geplaatst opmaandag 13 mei 2019 - 22:10

De organisatie van theaterfestival Cultura Nova heeft maandag een aantal voorstellingen met Nederlandse premières bekendgemaakt.

Dit jaar zal onder andere het Franse spektakeltheater Ilotopie het water in de Beaujean Zilverzandgroeve omtoveren tot een fantasiewereld. Het Canadese gezelschap Cirque Eloize staat op het programma met de moderne circusvoorstelling Hotel.

De achterkant van Heerlen
Het Zuidelijk Toneel brengt met De achterkant van Heerlen een
theatercrimi met hiphopmuziek. De hitvoorstelling My Land van het Hongaarse gezelschap Recirquel gaat in Heerlen in première. Als liveorkest bij de zwijgende film Modern Times van Charlie Chaplin neemt philharmonie zuidnederland het publiek mee terug naar de wervelende jaren dertig van de vorige eeuw.

Feestelijk concert
Verder zal violiste Rosanne Philippens Heerlen trakteren op meerde concerten in de binnenstad van Heerlen, waaronder een Aad de Haas-concert in het SCHUNCK Glaspaleis en een feestelijk concert (Il grande finale) in de voormalige Royal bioscoop.

Het tiendaags festival in het hart van Zuid-Limburg is in drie decennia uitgegroeid tot beeldbepalend evenement met internationale allure.

Terugkijken
Cultura Nova vindt plaats van vrijdag 23 augustus tot en met zondag 1 september in Heerlen en omgeving. L1 doet ook dit jaar weer uitgebreid verslag van de 29e editie van dit internationale theaterfestival. Alles is terug te kijken via de website van Cultura Nova en die van L1.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Cultuur vanuit je luie stoel: volg Cultura Nova bij L1

Het internationale theaterfestival Cultura Nova is ook dit jaar weer te beleven via L1. Geniet van vrijdag 24 augustus tot en met zondag 2 september vanuit Heerlen van alle hoogtepunten van het festival. Online via L1.nl/CulturaNova en elke avond vanaf 18:00 uur op L1 TV. De opening door het Italiaanse gezelschap Kitonb is vrijdag 24 augustus vanaf 21:30 uur live te zien.

Alles over Cultura Nova bij L1 lees je hier
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen