Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerste acht F1-races bevestigd: Verstappen in actie op Spa

Geplaatst opdinsdag 2 juni 2020 - 11:10

De Formule 1 heeft de eerste acht races van het aangepaste seizoen bekendgemaakt. Het gaat om wedstrijden in Europa die vanwege de coronacrisis - voorlopig - achter gesloten deuren verreden worden.

Op 5 juli komen Max Verstappen en consorten voor het eerst in actie, bij de GP van Oostenrijk. Er wordt ook in België gereden. In de komende weken maakt de Formule 1 de rest van de nieuwe kalender bekend. In totaal zal het seizoen uit vijftien tot achttien races bestaan.

Goede herinneringen
Het seizoen begint dus met twee races op de Red Bull Ring, op 5 en op 12 juli. Max Verstappen bewaart goede herinneringen aan de Oostenrijkse GP, want de afgelopen twee jaar kwam hij er als racewinnaar over de streep. Dat deed hij onder het toeziend oog van volgepakte oranje tribunes met Nederlandse aanhangers, maar door de coronacrisis zijn er dit jaar geen supporters welkom.

Lees ook: Seizoen Verstappen begint definitief in Oostenrijk

Twee keer in Engeland
Dat geldt ook voor de overige races in Europa. Na de wedstrijden in Oostenrijk trekt het Formule 1-circus naar de Hongaarse hoofdstad Boedepast (19 juli), Silverstone in Engeland (2 augustus én 9 augustus) en het Spaanse Barcelona (16 augustus).

Vervolgens wordt er op 30 augustus op Spa-Francorchamps gereden, traditioneel een raceweekend waar tienduizenden Limburgers van de partij zijn. Het is zo goed als zeker dat er dit jaar zonder publiek gereden wordt. Hetzelfde is het geval bij de GP van Italië op Monza, op 6 september.

Andere continenten
Na de serie GP's in Europa krijgt het seizoen een vervolg in de andere continenten. De seizoensfinale wordt zo goed als zeker verreden in het Midden-Oosten, met races in Bahrein en Abu Dhabi. Daarvóór worden nog races verwacht in Azië, Noord-Amerika en Zuid-Amerika. Eerder werd al bekend dat er in 2020 niet geracet wordt op het circuit van Zandvoort. De Nederlandse GP zou aanvankelijk voor het eerst in 35 jaar weer eens verreden worden.

Lees ook: Terugkeer Formule 1 in Zandvoort uitgesteld naar 2021

Veiligheid
De Formule 1 verwacht dat de openingswedstrijden zonder publiek verreden zullen worden, 'maar hoopt dat fans weer bij de races kunnen zijn wanneer dat veilig is'. "De gezondheid en veiligheid van alle betrokkenen blijven de hoogste prioriteit", aldus de autoriteiten, die een gedetailleerd plan hebben opgesteld om het F1-seizoen te kunnen laten doorgaan.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen