Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerste 2000 van 1.000.000 bomen geplant

Geplaatst opdinsdag 12 november 2019 - 21:22

Het plan van de Provincie Limburg om één miljoen extra bomen te planten in de provincie is dinsdag in gang gezet.

De aftrap werd gedaan door de provincie samen met kinderen uit groep 8 van basisschool 't Kempke uit Sint Odiliënberg.

Lees ook: Nieuw collegeprogramma: Limburg krijgt referendum

Klimaatakkoord
Op een perceel in Sint Odiliënberg werden maar liefst 2000 bomen geplant. Met het plan wil de provincie een bijdrage leveren aan het klimaatakkoord. Volgens gedeputeerde Hubert Mackus wordt enthousiast gereageerd op het initiatief. "Verschillende Limburgse gemeenten, bedrijven en particulieren hebben al aangeven bomen te gaan planten."

Video: L1

Groot oppervlakte
Voor het planten van één boom in een stad of dorp is gemiddeld 70 vierkante meter nodig. Dit zou betekenen dat voor het aanplanten van één miljoen bomen 70.000.000 vierkante meter nodig is; vergelijkbaar met de oppervlakte van de gemeente Roermond. Bomen planten in een natuurgebied kost minder ruimte; 2,5 vierkante meter per boom. De bedoeling van de provincie is dan ook om bomen zowel in steden en dorpen als in natuurgebieden te planten.

De provincie hoopt binnen nu en acht jaar de doelstelling te behalen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen