Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerste 17-jarige met rijbewijs komt uit Limburg

Geplaatst opdonderdag 15 maart 2018 - 19:35

Vandaag werd bekend dat de mogelijkheid voor 17-jarigen om het rijbewijs te halen definitief wordt ingevoerd na zes jaar proefperiode. De nu 23-jarige Limburgse Richelle Wenmakers was in 2011 de eerste die het op die leeftijd haalde.

"Ik had in eerste instantie helemaal niets in de gaten. Ik was vooral bezig snel mijn rijbewijs te halen, en dat ging sneller dan verwacht", vertelt ze op L1 Radio.

Speciaal
De primeur was dus een totale verrassing voor Richelle.
"Ik heb een weekje cursus gedaan in plaats van iedere week één lesuur. Ik was hartstikke blij dat ik mijn examen had gehaald. Toen belde iemand op dat ik de eerste in Nederland was. Wist ik veel dat ik zo speciaal was…". L1 zocht haar destijds al eens op.

Advies
Speciaal of niet, Richelle adviseert nu iedere 17-jarige om op te gaan voor het rijbewijs. "Doe het vooral. Het is wel afhankelijk van hoe vaak je met een begeleider op pad gaat, maar daar kun je absoluut veel van leren."

Inhouden
Dat betekent niet dat ze inmiddels de rust zelve is achter het stuur. "Mijn grootste frustratie is mensen die té langzaam rijden", zegt ze. "Zeker op het platteland heb je overal 80 km/uur-wegen. Dan denk ik echt: schiet op! Ik knipper dan niet met de lampen, maar ik moet me wel inhouden", besluit ze.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen