Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerste 100 banen weg bij ijzergieterij Componenta

Geplaatst opdinsdag 5 januari 2016 - 14:38

IJzergieterij Componenta is dinsdag begonnen met het ontslaan van 100 medewerkers. Ze zijn niet meer nodig omdat een van de drie productielijnen verdwijnt.

Het aantal ontslagen is minder dan in eerste instantie was gemeld.

Verliesgevend
In juli maakte het Finse concern nog bekend dat 140 van de 440 medewerkers van de vestigingen in Weert en Hoensbroek op straat kwamen te staan omdat de vestigingen verliesgevend zijn. Het bedrijf heeft inmiddels een nieuwe topman gekregen, die de plannen heeft aangepast. Zo zal de vestiging in Weert gewoon openblijven.

Furaan
In Hoensbroek verdwijnt de furaan-gieterij, waar onderdelen voor vrachtwagens worden gemaakt. De Finse multinational hoopt met de maatregelen zes miljoen euro te besparen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

VDL trekt miljoenen uit voor Componenta-gieterijen
Productie Componenta hervat, personeel blijft in dienst
componenta
'Hervatten productie Componenta te danken aan curator'
VDL haakt af bij reddingspoging metaalgieterij Componenta
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen