Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerste 100 banen weg bij ijzergieterij Componenta

Geplaatst opdinsdag 5 januari 2016 - 14:38

IJzergieterij Componenta is dinsdag begonnen met het ontslaan van 100 medewerkers. Ze zijn niet meer nodig omdat een van de drie productielijnen verdwijnt.

Het aantal ontslagen is minder dan in eerste instantie was gemeld.

Verliesgevend
In juli maakte het Finse concern nog bekend dat 140 van de 440 medewerkers van de vestigingen in Weert en Hoensbroek op straat kwamen te staan omdat de vestigingen verliesgevend zijn. Het bedrijf heeft inmiddels een nieuwe topman gekregen, die de plannen heeft aangepast. Zo zal de vestiging in Weert gewoon openblijven.

Furaan
In Hoensbroek verdwijnt de furaan-gieterij, waar onderdelen voor vrachtwagens worden gemaakt. De Finse multinational hoopt met de maatregelen zes miljoen euro te besparen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

VDL trekt miljoenen uit voor Componenta-gieterijen
Productie Componenta hervat, personeel blijft in dienst
componenta
'Hervatten productie Componenta te danken aan curator'
VDL haakt af bij reddingspoging metaalgieterij Componenta
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen