Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerder stoppen nertsenfokkerijen: 'Verrast door dit nieuws'

Geplaatst opvrijdag 28 augustus 2020 - 11:08

Nertsenfokkers zijn verrast door het nieuws dat nertsenfokkerijen per 1 maart volgend jaar al moeten stoppen. "Ik heb hier officieel nog niets over gehoord."

Dit laat Rob Martens, eigenaar van onder andere een nertsenfokkerij in Castenray, weten.

Mediaverhaal
Donderdagavond meldden Haagse bronnen dat nertsenhouders na de komende pelsperiode, die in november begint, hun werk verplicht moeten neerleggen. "Voor mij is dit nog een 'mediaverhaal'. Ik heb zelf hier nog niets officieel over gehoord. Ik wacht het af", laat Martens weten.

De NOS meldt dat voorzitter Wim Verhagen van de Nederlandse Federatie van Edelpelsdierhouders (NFE) minister Schouten van Landbouw vrijdagochtend om opheldering gaat vragen.

140 miljoen euro
"Het is jammer dat ik dit via de media moet horen", vertelt Martens. Het is drie jaar eerder dat de nertsenfokkerijen moeten stoppen. De maatregelen zouden het kabinet zo'n 180 miljoen euro kosten: 40 miljoen voor de ruimingen, 140 miljoen voor een 'verplichte stoppersregeling', zo laten de Haagse bronnen aan de NOS weten.

Nertsenfokkerijen in Nederland
Het aantal nertsenfokkerijen in Nederland
Bron: NOS/CBS

Advies
De vervroegde beëindiging zou het gevolg zijn van de coronacrisis. De afgelopen tijd zijn ruim veertig bedrijven getroffen door het virus.

Lees ook: Met coronavirus besmette nertsen in Castenray geruimd

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen