Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerder goede zorg voor gevangenen met stoornis

Geplaatst opdinsdag 16 februari 2016 - 15:12

Gevangenen met een psychische stoornis in Roermond en Sevenum (Ter Peel) krijgen voortaan psychiatrische zorg tijdens hun detentie. Dat is in het voordeel van de gedetineerde, de penitentiaire inrichting en de maatschappij.

Dat zegt Martijn Derks van Vincent van Gogh. De instelling voor geestelijke gezondheidszorg in Venray gaat de zorg bieden aan gedetineerden die een psychiatrische stoornis hebben en vaak ook verslaafd zijn.

Laag pitje
Door bezuinigingen is de psychiatrische zorg aan gedetineerden de afgelopen jaren op een laag pitje terechtgekomen, zegt Derks. „Van behandeling was geen sprake. Het was een kwestie van pappen en nathouden. Het probleem werd niet aangepakt, tenzij de behandeling was opgelegd door justitie of een voorwaarde was om voor strafkorting in aanmerking te komen. Nu kunnen gedetineerden ook uit vrije wil worden behandeld.”

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Beste kerststol komt weer uit Sevenum
Tapperie de Gats in Sittard
Sittard heeft het op een na beste café van Nederland
Matras in brand in vrouwengevangenis Evertsoord
Opleiding in oude hoofdgebouw Vincent van Gogh Venray
Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen