Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerbetoon op Vrijthof voor overleden Johnny Blenco

Geplaatst opdinsdag 10 maart 2020 - 18:20

De onlangs overleden Maastrichtse volkszanger Johnny Blenco krijgt een blijvend eerbetoon in Maastricht: een bankje op het Vrijthof.

Zijn kleinzoon Raymond Vriezelaar heeft een akkoord bereikt met de gemeente, zo meldt RTV Maastricht.

Initiatief op Facebook
De kleinzoon is vlak na het overlijden van de populaire zanger een initiatief gestart op Facebook voor een Johnny Blenco-bank. Zijn oproep kon op veel bijval rekenen. In een mum van tijd had hij 3500 handtekeningen verzameld. Via een crowdfundingsactie wist hij zelfs nog wat geld in te zamelen.

Lees ook: Maastrichtenaar wil Johnny Blenco eren met bankje

Vrijthof
Een bankje op het Vrijthof tegenover café In den Ouden Vogelstruys wordt de permanente gedenkplek voor Johnny Blenco. In het zitgedeelte worden de eerste drie regels van het liedje 'Op 't Vriethof op 'n baank' gefreesd. Verder komt er ook nog een plaatje op met daarop de geboorte- en sterfdatum van de volkszanger. Volgens RTV Maastricht wordt samen met de gemeente een datum bepaald waarop de bank officieel wordt onthuld.

2500 liedjes
De zanger, die eigenlijk Jef Vriezelaar heette, overleed dit jaar op 27 januari. Hij heeft meer dan 2500 liedjes geschreven. Hij werd met name in Maastricht bekend met zijn kerstplaat 'Keersmès roond de Vriethof'. Een van zijn laatste liedjes dateert uit 2007. Dat was een carnavalsrap met het Maastrichtse gezelschap Pikkatrillaz.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen