Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerbetoon Nicky Verstappen in Top 2000: 'Ontroerend moment'

Geplaatst opdonderdag 12 december 2019 - 21:51

De lobby van Peter R. de Vries om 'Vlinder' van Rowwen Hèze in de Top 2000 te krijgen, is gelukt.

Het nummer is terug te vinden in de lijst, al is nog niet bekend hoe hoog het eerbetoon aan Nicky Verstappen staat.

Ontroerend moment

Peter R. de Vries is blij. "Ja hoor, 'Vlinder' van Rowwen Hèze heeft de top 2000 gehaald. Prachtig, ontroerend moment voor de ouders van Nicky Verstappen. Een mooi monumentje voor een vermoord jongetje van elf. Binnenkort horen we welke plaats. Beste mensen, bedankt voor jullie stem, heel tof!!", schrijft de misdaadverslaggever op Twitter.

Op welke plek het liedje terecht is gekomen, is nog onduidelijk.

Ter nagedachtenis aan Nicky
Een aantal weken geleden deed Peter R. de Vries een oproep om op Vlinder te stemmen. Rowwen Hèze bracht het lied in 2003 uit. Het nummer is geschreven ter nagedachtenis aan Nicky Verstappen uit Heibloem, die in 1998 werd gedood op de Brunssummerheide.

Eerbetoon
Enkele weken geleden plaatste de misdaadverslaggever een oproep op Twitter: "Wat zou het een mooi eerbetoon zijn als het prachtige liedje 'Vlinder' van Rowwen Hèze over Nicky Verstappen dit jaar de Top 2000 haalt. Het is zo huiveringwekkend mooi... Helpen jullie mee? Stem op 'Vlinder'".

Hart onder de riem
Zanger en tekstschrijver Jack Poels liet op zijn beurt weten het fijn te vinden als Vlinder de Top 2000 haalde. Dit om de familie van de overleden Nicky Verstappen een hart onder de riem te steken.

Lees ook: Peter R. de Vries wil eerbetoon Nicky Verstappen in Top 2000

Word Hoofdredacteur voor een dag. Jij mag bepalen wat we uitzenden op L1 TV.
Kies hier je favoriete programma’s

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen