Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerbetoon Chriet Titulaer wordt educatief animatiepoppetje

Geplaatst opzaterdag 27 januari 2018 - 12:33

Dat de overleden Chriet Titulaer een kunstwerk ging krijgen, dat is geen verrassing. Maar deze gaat alles behalve traditioneel worden. De Blerickse bekendheid wordt namelijk omgetoverd tot een animatie.

Daan de Haan, één van de twee initiatiefnemers, lichtte vrijdagavond in het programma Nedinscoplein van Omroep Venlo alvast een tipje van de sluier.

Fascinatie
Daan de Haan en zijn compagnon Tim Arts zijn altijd al gefascineerd geweest door de uit Hout Blerick afkomstige Titulaer. Voordat de schrijver, futuroloog, sterrenkundige en tv-persoonlijkheid overleed, bedachten zij in 2016 het idee voor een monument, maar werden op 23 april 2017 door de tijd ingehaald toen Titulaer overleed.

Hologram
Van het maken van een bronzen beeld of traditioneel kunstwerk was geen sprake. "Het monument moet vernieuwend en innovatief zijn, net als Titulaer dat was. Toen kwamen we op het idee om een hologramprojectie van hem te maken en daar zijn we nu hard mee bezig."

Lees ook: Monument voor Chriet Titulaer zo goed als rond

Oeuvre
Samen zijn zij in het oeuvre van Chriet Titulaer gedoken. De originele audio van onder andere het programma Wondere Wereld, hebben zij gebruikt en daaroverheen is een animatiepoppetje van hem gemaakt.

En dat zou zomaar eens een succes voor een serie kunnen zijn. "We zijn in gesprek om er educatieve video's van te maken, die bijvoorbeeld in het basisonderwijs gebruikt kunnen worden om kinderen technische en digitale mogelijkheden uit te leggen."

Video: YouTube

Beeldbuis
In Blerick zullen de animaties terug te zien zijn in een grote televisie die op het Zalzershof moet komen. "Mensen kunnen in een beeldbuis stappen en de filmpjes beleven."

Naar verwachting zal het eerbetoon aan Chriet Titulaer op 23 april, een jaar na zijn overlijden, onthuld worden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen