Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerbetoon Chriet Titulaer wordt educatief animatiepoppetje

Geplaatst opzaterdag 27 januari 2018 - 12:33

Dat de overleden Chriet Titulaer een kunstwerk ging krijgen, dat is geen verrassing. Maar deze gaat alles behalve traditioneel worden. De Blerickse bekendheid wordt namelijk omgetoverd tot een animatie.

Daan de Haan, één van de twee initiatiefnemers, lichtte vrijdagavond in het programma Nedinscoplein van Omroep Venlo alvast een tipje van de sluier.

Fascinatie
Daan de Haan en zijn compagnon Tim Arts zijn altijd al gefascineerd geweest door de uit Hout Blerick afkomstige Titulaer. Voordat de schrijver, futuroloog, sterrenkundige en tv-persoonlijkheid overleed, bedachten zij in 2016 het idee voor een monument, maar werden op 23 april 2017 door de tijd ingehaald toen Titulaer overleed.

Hologram
Van het maken van een bronzen beeld of traditioneel kunstwerk was geen sprake. "Het monument moet vernieuwend en innovatief zijn, net als Titulaer dat was. Toen kwamen we op het idee om een hologramprojectie van hem te maken en daar zijn we nu hard mee bezig."

Lees ook: Monument voor Chriet Titulaer zo goed als rond

Oeuvre
Samen zijn zij in het oeuvre van Chriet Titulaer gedoken. De originele audio van onder andere het programma Wondere Wereld, hebben zij gebruikt en daaroverheen is een animatiepoppetje van hem gemaakt.

En dat zou zomaar eens een succes voor een serie kunnen zijn. "We zijn in gesprek om er educatieve video's van te maken, die bijvoorbeeld in het basisonderwijs gebruikt kunnen worden om kinderen technische en digitale mogelijkheden uit te leggen."

Video: YouTube

Beeldbuis
In Blerick zullen de animaties terug te zien zijn in een grote televisie die op het Zalzershof moet komen. "Mensen kunnen in een beeldbuis stappen en de filmpjes beleven."

Naar verwachting zal het eerbetoon aan Chriet Titulaer op 23 april, een jaar na zijn overlijden, onthuld worden.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen