Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Eerbetoon Chriet Titulaer wordt educatief animatiepoppetje

Geplaatst opzaterdag 27 januari 2018 - 12:33

Dat de overleden Chriet Titulaer een kunstwerk ging krijgen, dat is geen verrassing. Maar deze gaat alles behalve traditioneel worden. De Blerickse bekendheid wordt namelijk omgetoverd tot een animatie.

Daan de Haan, één van de twee initiatiefnemers, lichtte vrijdagavond in het programma Nedinscoplein van Omroep Venlo alvast een tipje van de sluier.

Fascinatie
Daan de Haan en zijn compagnon Tim Arts zijn altijd al gefascineerd geweest door de uit Hout Blerick afkomstige Titulaer. Voordat de schrijver, futuroloog, sterrenkundige en tv-persoonlijkheid overleed, bedachten zij in 2016 het idee voor een monument, maar werden op 23 april 2017 door de tijd ingehaald toen Titulaer overleed.

Hologram
Van het maken van een bronzen beeld of traditioneel kunstwerk was geen sprake. "Het monument moet vernieuwend en innovatief zijn, net als Titulaer dat was. Toen kwamen we op het idee om een hologramprojectie van hem te maken en daar zijn we nu hard mee bezig."

Lees ook: Monument voor Chriet Titulaer zo goed als rond

Oeuvre
Samen zijn zij in het oeuvre van Chriet Titulaer gedoken. De originele audio van onder andere het programma Wondere Wereld, hebben zij gebruikt en daaroverheen is een animatiepoppetje van hem gemaakt.

En dat zou zomaar eens een succes voor een serie kunnen zijn. "We zijn in gesprek om er educatieve video's van te maken, die bijvoorbeeld in het basisonderwijs gebruikt kunnen worden om kinderen technische en digitale mogelijkheden uit te leggen."

Video: YouTube

Beeldbuis
In Blerick zullen de animaties terug te zien zijn in een grote televisie die op het Zalzershof moet komen. "Mensen kunnen in een beeldbuis stappen en de filmpjes beleven."

Naar verwachting zal het eerbetoon aan Chriet Titulaer op 23 april, een jaar na zijn overlijden, onthuld worden.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen