Overslaan en naar de inhoud gaan

Eenzame ouderen op lunch getrakteerd door studenten

Geplaatst opzaterdag 28 oktober 2017 - 13:55

Zo'n vijftig ouderen uit de Westelijke Mijnstreek zijn zaterdag in de Sittardse Albert Heijn XL getrakteerd op een uitgebreide lunch.

De lunch was het initiatief van de studenten Emma Verheggen en Twan Boreas, die allebei bij de supermarkt aan de Brugstraat werken.

Eenzaam
De twee tieners hoorden onlangs dat in Nederland zeker een miljoen ouderen eenzaam zijn en besloten daarom iets leuks te organiseren. Samen met de supermarktmanager werd naar aanvullende sponsoren gezocht voor de gratis lunch.

Video: L1

Facebook
Verheggen en Boreas nodigden vervolgens senioren uit. Dit deden ze via Facebook en door ouderen in de supermarkt aan te spreken. Volgens Boreas is de maaltijd geen eenmalig initiatief en zal er vanaf heden vaker een lunch voor ouderen georganiseerd worden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen