Overslaan en naar de inhoud gaan

Eenzame ouderen lunchen op Château Neercanne

Geplaatst opdinsdag 22 september 2020 - 20:24

Omdat de coronaperiode een zware tijd is geweest voor veel eenzame ouderen, organiseerde Stichting Met je hart woensdag een uitgebreid diner voor de ouderen op Château Neercanne in Maastricht.

Het etentje werd betaald met de opbrengst van de Maastrichtse Haw Pin poster-verkoop. Die posters werden verkocht tijdens de lockdown, om mensen een hart onder de riem te steken.

Eerste uitje
Initiatiefneemster en ontwerper van de posters Sarah Veenhof is ontroerd wanneer ze spreekt met de veelal opgewekte ouderen. "Ik had het niet durven dromen", vertelt Veenhof. "Heel veel ouderen hebben maanden niks meer gedaan en alleen maar binnen gezeten, dit is voor hun het eerste uitje sinds lange tijd."

Succes
Samen met de Stichting Met je hart, die zich inzet voor eenzame ouderen, was ze maanden geleden bezig met het organiseren van een concert voor de eenzame ouderen. Maar corona gooide roet in het eten.

Vervolgens werd Veenhof geïnspireerd door de supporters van MVV die groot spandoek met de tekst Haw Pin op het MUMC+ hadden gehangen. "Ik dacht: 'daar moet ik iets mee doen' en dat resulteerde uiteindelijk in de poster", aldus Veenhof. "In het begin zijn er vijftig gedrukt en de opbrengst daarvan had ik willen doneren aan de stichting".

Maar de posteracties was een groter succes dan Veenhof had gedacht, in totaal heeft ze zevenhonderd posters laten drukken. "Toen was de opbrengst zo groot dat we deze bijzondere zes gangenlunch konden organiseren".

Deskundigen aan de vooravond van het proces over de rechtszaak Nicky Verstappen. Limburg Doc: Nicky, de ontknoping
Zondag 18:00 en 21:00 uur op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen