Overslaan en naar de inhoud gaan

Eenzaamheid nog niet voorbij in zorgcentra

Geplaatst opwoensdag 20 mei 2020 - 20:42

Bij verschillende zorgcentra in Limburg kan de vlag uit, omdat maandag bezoek weer welkom is. Helaas gaan niet in alle zorgcentra de deuren open. De instelling moet namelijk minimaal 14 dagen coronavrij zijn.

En dat is lang niet overal het geval, zoals bij De Kollenberg in Sittard.

Dodelijk
De lockdown hakt er bij ouderen behoorlijk in. D"Door eenzaamheid komen er stoffen in je lichaam vrij die gerelateerd zijn aan stress. Mensen kunnen in een depressie raken of zelfs overlijden", zegt GZ-Psycholoog Maaike van Kordenoordt. Zij behandelt bewoners van verschillende zorgcentra in Sittard.

Spagaat
Zorgverleners in zorgcentra zitten in een lastige spagaat. Eenzaamheid is niet gezond voor hun cliënten, maar toch mogen zij geen bezoekers binnenlaten vanwege het besmettingsrisico. "Het is landelijk beleid".

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen