Overslaan en naar de inhoud gaan

EenVandaag schiet bok met Belgisch-Limburgs bord

Geplaatst opvrijdag 7 juni 2019 - 21:49

Actualiteitenprogramma EenVandaag maakte een kleine blunder tijdens de uitzending van vrijdagavond. Bij het onderwerp over de Limburgse gedeputeerden, werd achter de presentator een plaatje van een bord van Belgisch-Limburg gebruikt.

Dat de PVV en Forum voor Democratie alleen in Limburg na de Statenverkiezingen ook gedeputeerden mogen leveren, was ook bij het landelijk actualiteitenprogramma aanleiding voor een item.

Lees ook: Limburg enige provincie met gedeputeerden PVV en Forum

Leeuw
Het bord dat bij EenVandaag op de achtergrond te zien was, is het welkomstbord bij de grensovergang naar Belgisch-Limburg. Dat is te herkennen aan de rode leeuw met het rood-geel gestreepte schild en de witte achtergrond.

Belgisch-Limburgse vlag
Foto: iStock

Bij de Nederlands-Limburgse vlag is er een driekleur (wit, blauw en geel) achter de rode leeuw toegevoegd en ontbreekt een wapenschild.

Limburgse vlag.
Foto: Istock

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen