Overslaan en naar de inhoud gaan

'Eenmalige subsidie nationale parken niet genoeg'

Geplaatst opvrijdag 26 juli 2019 - 14:34

De eenmalige subsidie van zes miljoen euro voor onder andere drie Limburgse natuurparken is een goed begin, maar niet genoeg om alle doelstellingen waar te maken.

Dat zegt voorzitter Bert Kersten van nationaal park de Maasduinen.

Druppel op gloeiende plaat
Het Rijk heft in totaal zes miljoen euro beschikbaar gesteld voor alle 21 nationale parken in Nederland. Limburg heeft er drie: de Groote Peel in Ospel, De Meinweg in Herkenbosch en De Maasduinen in Bergen. "De subsidie is denk ik een druppel op een gloeiende plaat", aldus Kersten.

Niet voldoende
"Dat geld is niet voldoende om de doelstelling voor meer educatie en voorlichting, uitbreiding van de parken en de parken van nationale allure te maken te behalen", vertelt de voorzitter van het grootste natuurpark van Limburg. "Minister Schouten moet inzien dat, als ze met een ecologisch landbouwbeleid en natuurbeleid stappen wil zetten, structureel geld naar de parken moet."

Lees ook:
Extra geld voor Groote Peel, Maasduinen en Meinweg

Eén landschapspark
Hij denkt dat de parken in Limburg met de provincie een meerjarenafspraak moeten maken om de doelstelling te formuleren. "Ook moeten we kijken hoe we ervoor zorgen dat Limburg een nationaal park behoudt van nationale allure." Volgens Kersten behoort één landschapspark in Limburg tot de opties. De drie parken steken binnenkort de koppen bij elkaar.

De eenmalige subsidie moet overigens worden aangevuld door provincies en gemeenten. De miljoenen komen beschikbaar in de periode 2020 tot 2022.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Zuiderse Zomerdeals!

De zomer rijdt ons tegemoet! Hét moment om te profiteren van onze Zuiderse Zomerdeals! Wil jij een uitstekend onderhouden occasion aanschaffen tegen de meest aantrekkelijke prijs? Dat kan!

Met een veelzijdig aanbod occasions bieden wij elke rijder een passende auto. Ook jou.

Schakel in de hoogste versnelling naar onze website en profiteer van de beste Zomerdeals!

Profiteer van de beste Zomerdeals!
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen