Overslaan en naar de inhoud gaan

'Eenmalige subsidie nationale parken niet genoeg'

Geplaatst opvrijdag 26 juli 2019 - 14:34

De eenmalige subsidie van zes miljoen euro voor onder andere drie Limburgse natuurparken is een goed begin, maar niet genoeg om alle doelstellingen waar te maken.

Dat zegt voorzitter Bert Kersten van nationaal park de Maasduinen.

Druppel op gloeiende plaat
Het Rijk heft in totaal zes miljoen euro beschikbaar gesteld voor alle 21 nationale parken in Nederland. Limburg heeft er drie: de Groote Peel in Ospel, De Meinweg in Herkenbosch en De Maasduinen in Bergen. "De subsidie is denk ik een druppel op een gloeiende plaat", aldus Kersten.

Niet voldoende
"Dat geld is niet voldoende om de doelstelling voor meer educatie en voorlichting, uitbreiding van de parken en de parken van nationale allure te maken te behalen", vertelt de voorzitter van het grootste natuurpark van Limburg. "Minister Schouten moet inzien dat, als ze met een ecologisch landbouwbeleid en natuurbeleid stappen wil zetten, structureel geld naar de parken moet."

Lees ook:
Extra geld voor Groote Peel, Maasduinen en Meinweg

Eén landschapspark
Hij denkt dat de parken in Limburg met de provincie een meerjarenafspraak moeten maken om de doelstelling te formuleren. "Ook moeten we kijken hoe we ervoor zorgen dat Limburg een nationaal park behoudt van nationale allure." Volgens Kersten behoort één landschapspark in Limburg tot de opties. De drie parken steken binnenkort de koppen bij elkaar.

De eenmalige subsidie moet overigens worden aangevuld door provincies en gemeenten. De miljoenen komen beschikbaar in de periode 2020 tot 2022.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen