Overslaan en naar de inhoud gaan

Een witte kerst: zit het er nog in of niet?

Geplaatst opzaterdag 14 december 2019 - 21:24

Kunnen we dit jaar eindelijk weer eens een witte kerst verwachten?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: nee. "In de aanloop naar wederom een groene kerst, is er geen enkel zicht op serieus winterweer", zegt weerman Thijs Zeelen van weerbureau Meteo Limburg.

15 graden verwacht
De temperaturen zakken de komende tien dagen niet meer onder het vriespunt; een witte kerst is daarmee uitgesloten. De komende dagen hangt het kwik rond de tien graden. Hoewel de winter volop bezig is, merken we er nog niks van. Dinsdag spant de kroon: het kan die dag 15 graden worden. Die zachte temperatuur is bijna een record, maar vier jaar geleden werd het die dag net iets warmer: 16 graden.

Record
Donderdag en vrijdag zakt het kwik ietsjes, maar met 13 graden zijn sjaal en handschoenen nog steeds niet nodig. Als die temperaturen ook daadwerkelijk worden geregistreerd betekent dat trouwens wel een record voor die dagen. Tot nu toe kenden 19 en 20 december in 2015 als hoogste temperatuur 12 graden, meldt het weerbureau.

Kerstweerbericht
Welke temperatuur we met kerstmis krijgen, is nog even afwachten. Wel is in ieder geval duidelijk dat het niet gaat vriezen en er van een winter wonderland dus ook geen sprake is.

Bekijk hier het actuele weerbericht

Word Hoofdredacteur voor een dag. Jij mag bepalen wat we uitzenden op L1 TV.
Kies hier je favoriete programma’s

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen