Overslaan en naar de inhoud gaan

Een witte kerst: zit het er nog in of niet?

Geplaatst opzaterdag 14 december 2019 - 21:24

Kunnen we dit jaar eindelijk weer eens een witte kerst verwachten?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: nee. "In de aanloop naar wederom een groene kerst, is er geen enkel zicht op serieus winterweer", zegt weerman Thijs Zeelen van weerbureau Meteo Limburg.

15 graden verwacht
De temperaturen zakken de komende tien dagen niet meer onder het vriespunt; een witte kerst is daarmee uitgesloten. De komende dagen hangt het kwik rond de tien graden. Hoewel de winter volop bezig is, merken we er nog niks van. Dinsdag spant de kroon: het kan die dag 15 graden worden. Die zachte temperatuur is bijna een record, maar vier jaar geleden werd het die dag net iets warmer: 16 graden.

Record
Donderdag en vrijdag zakt het kwik ietsjes, maar met 13 graden zijn sjaal en handschoenen nog steeds niet nodig. Als die temperaturen ook daadwerkelijk worden geregistreerd betekent dat trouwens wel een record voor die dagen. Tot nu toe kenden 19 en 20 december in 2015 als hoogste temperatuur 12 graden, meldt het weerbureau.

Kerstweerbericht
Welke temperatuur we met kerstmis krijgen, is nog even afwachten. Wel is in ieder geval duidelijk dat het niet gaat vriezen en er van een winter wonderland dus ook geen sprake is.

Bekijk hier het actuele weerbericht

Word Hoofdredacteur voor een dag. Jij mag bepalen wat we uitzenden op L1 TV.
Kies hier je favoriete programma’s

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen