Overslaan en naar de inhoud gaan

Een witte kerst: zit het er nog in of niet?

Geplaatst opzaterdag 14 december 2019 - 21:24

Kunnen we dit jaar eindelijk weer eens een witte kerst verwachten?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: nee. "In de aanloop naar wederom een groene kerst, is er geen enkel zicht op serieus winterweer", zegt weerman Thijs Zeelen van weerbureau Meteo Limburg.

15 graden verwacht
De temperaturen zakken de komende tien dagen niet meer onder het vriespunt; een witte kerst is daarmee uitgesloten. De komende dagen hangt het kwik rond de tien graden. Hoewel de winter volop bezig is, merken we er nog niks van. Dinsdag spant de kroon: het kan die dag 15 graden worden. Die zachte temperatuur is bijna een record, maar vier jaar geleden werd het die dag net iets warmer: 16 graden.

Record
Donderdag en vrijdag zakt het kwik ietsjes, maar met 13 graden zijn sjaal en handschoenen nog steeds niet nodig. Als die temperaturen ook daadwerkelijk worden geregistreerd betekent dat trouwens wel een record voor die dagen. Tot nu toe kenden 19 en 20 december in 2015 als hoogste temperatuur 12 graden, meldt het weerbureau.

Kerstweerbericht
Welke temperatuur we met kerstmis krijgen, is nog even afwachten. Wel is in ieder geval duidelijk dat het niet gaat vriezen en er van een winter wonderland dus ook geen sprake is.

Bekijk hier het actuele weerbericht

Word Hoofdredacteur voor een dag. Jij mag bepalen wat we uitzenden op L1 TV.
Kies hier je favoriete programma’s

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen