Overslaan en naar de inhoud gaan

Een witte kerst: zit het er nog in of niet?

Geplaatst opzaterdag 14 december 2019 - 21:24

Kunnen we dit jaar eindelijk weer eens een witte kerst verwachten?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: nee. "In de aanloop naar wederom een groene kerst, is er geen enkel zicht op serieus winterweer", zegt weerman Thijs Zeelen van weerbureau Meteo Limburg.

15 graden verwacht
De temperaturen zakken de komende tien dagen niet meer onder het vriespunt; een witte kerst is daarmee uitgesloten. De komende dagen hangt het kwik rond de tien graden. Hoewel de winter volop bezig is, merken we er nog niks van. Dinsdag spant de kroon: het kan die dag 15 graden worden. Die zachte temperatuur is bijna een record, maar vier jaar geleden werd het die dag net iets warmer: 16 graden.

Record
Donderdag en vrijdag zakt het kwik ietsjes, maar met 13 graden zijn sjaal en handschoenen nog steeds niet nodig. Als die temperaturen ook daadwerkelijk worden geregistreerd betekent dat trouwens wel een record voor die dagen. Tot nu toe kenden 19 en 20 december in 2015 als hoogste temperatuur 12 graden, meldt het weerbureau.

Kerstweerbericht
Welke temperatuur we met kerstmis krijgen, is nog even afwachten. Wel is in ieder geval duidelijk dat het niet gaat vriezen en er van een winter wonderland dus ook geen sprake is.

Bekijk hier het actuele weerbericht

Word Hoofdredacteur voor een dag. Jij mag bepalen wat we uitzenden op L1 TV.
Kies hier je favoriete programma’s

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen