Overslaan en naar de inhoud gaan

Een wilde nacht met Francis? Vergeet het maar

Geplaatst opwoensdag 26 augustus 2020 - 14:16

Zomerstorm Francis raasde over Nederland maar in de stadshaven van Roermond bleef het bij een koel 'briesje' volgens doorgewinterde varensgasten.

Een zomerstorm is tamelijk uniek als we de weerkundigen moeten geloven. Dus het bezoek van 'Francis' vanuit het westen, deed de harten sneller kloppen van eenieder die ruige windstoten als een genoegen beschouwt. Maar een wilde nacht met Francis zat er niet echt in. Het bleef bij hevige windstoten tot 75 kilometer per uur. Bij het krieken van de dag, trok Francis verder naar het oosten, met enkele vluchtige waaiers aan haar staart.

Video: L1

Benedendeks
Hoe anders aan de Hollandse kust waar Francis behoorlijk huishield. Verder landinwaarts verloor de nachtelijke zomerstorm beduidend aan kracht. Gevelschade, omgewaaide bomen en wateroverlast bleven Limburg bespaard. Niet dat Gé Sillen er om rouwt. De havenmeester van Roermondse Watersport Vereniging Nautilus vindt het prima dat de boten in de stadshaven van Roermond gespaard zijn gebleven. Met benedendeks een enkele opvarende die de slaap probeerde te vatten. "Het is bij windkracht 6 gebleven. Watersporters zien dat niet als een storm."

Aflopend seizoen
Volgens Sillen waren afgelopen nacht geen leden van Nautilus aanwezig. "Ik had nog wel acht gasten. Het seizoen loopt af." Even later loopt hij over de steigers, controleert wat trossen, knopen en lijnen en legt een verwaaid dekzeil op zijn plek. Op de boten zelf komt hij niet, dat is de afspraak. Ook niet nodig, zegt hij. "Er heeft zich vanochtend niemand gemeld. Iedereen heeft zijn bootje goed vastliggen."

Op zijn dagelijkse rondje bleef het voor Sillen daarom beperkt tot een paar 'kleinigheidjes'. Dat valt de havenmeester reuze mee.

Lees ook: Zware windstoten door zomerstorm Francis

Tour de L1mbourg vanaf zaterdag op L1 TV. Iedere dag vanuit een andere Limburgse gemeente.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen