Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Eén verdachte zaak-Sven Prins komt vrij

Geplaatst opmaandag 21 november 2016 - 19:40

Een van de vier verdachten die vandaag voor de rechter stonden in verband met de liquidatie van Sven Prins, komt dinsdag vrij.

De rechtbank bepaalde maandag dat zijn zaak wordt losgekoppeld van de moordzaak.

Te licht
Melvin W wordt verdacht van wapenhandel en -bezit. Die verdenking acht de rechtbank nog wel zwaar genoeg om hem nog langer vast te houden, maar heeft besloten W. toch vrij te laten om persoonlijke redenen. W verkeerde in de kringen van de drie anderen, die wel van moord worden verdacht.

Brunssums drugsmilieu
De zaak draait om de liquidatie van Sven Prins op 25 september vorig jaar. Brunssumer Prins was een bekende van de politie uit het drugsmilieu. Hij werd tijdens een achtervolging door Brunssum en Heerlen in zijn auto vanuit een andere auto onder vuur genomen. Uiteindelijk werd Prins in Heerlen doodgeschoten, zijn bijrijder ontkwam.

Lees ook: Sven Prins voor liquidatie al twee keer beschoten

Motief onduidelijk
Waarom Prins dood moest, werd maandag nog niet duidelijk. Een van de drie verdachten verklaarde thuis te zijn met zijn zoontje op het moment van de liquidatie, de andere twee beriepen zich op hun zwijgrecht. De inhoudelijke behandeling van de zaak begint met een regiezitting. Die staat gepland voor 10 april.

​Behalve van (het medeplegen van de) moord op Prins en poging tot moord op zijn bijrijder, wordt het trio verdacht van wapenhandel en -bezit.

Infiltrant
De
moordverdachten kwamen in beeld na de inzet van een politie-infiltrant. Tegen hem zouden de verdachten de liquidatie hebben opgebiecht.

Gijzeling
Over de rol van de infiltrant leven veel vragen bij de advocaten van de verdachten. Zo ging de infiltrant ver om zichzelf
geloofwaardig te maken. Hij zette bijvoorbeeld een gijzeling in scene in een bungalow op een vakantiepark. Daar werd iemand in een verduisterde kamer vastgehouden met een zak over zijn hoofd en zijn voeten in emmers water, verbonden aan een stroomaggregaat.

Lees ook: Politie zette gijzeling in scene

Geloofwaardig
De gijzelaar was in werkelijkheid een politieagent. Het toneelstukje werd opgevoerd om indruk te maken op een van de verdachten, en de status van de infiltrant als 'zware crimineel' geloofwaardig neer te zetten.
Tegen deze infiltrant zouden de verdachten de schietpartij dus opgebiecht hebben.

Lees hier eerdere berichten over de zaak-Sven Prins

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Belgische getuige in moordzaak Sven Prins wordt gehoord
Politie luisterde verdachten moord Sven Prins weken af
Justitie afgeleid door valse verklaring in zaak Sven Prins
Moordverdachte Sven Prins niet op vrije voeten
Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
De verkiezingen volg je bij L1

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen zendt L1 TV vijf verschillende debatten uit. Daarbij is nadrukkelijk samenwerking gezocht met maatschappelijke organisaties. De gekozen opzet van de tv-debatten maakt het mogelijk dat zowel zittende politieke partijen als nieuwe partijen kunnen meedoen.

Op de verkiezingsdag woensdag 20 maart maken we een speciale avondvullende uitzending op L1 TV vanaf 21:00 uur, met uitslagen, reacties vanuit het provinciehuis en analyses. Online kun je alles volgen bij 1Limburg.

Meer over de verkiezingen
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen