Overslaan en naar de inhoud gaan

Eén verdachte zaak-Sven Prins komt vrij

Geplaatst opmaandag 21 november 2016 - 19:40

Een van de vier verdachten die vandaag voor de rechter stonden in verband met de liquidatie van Sven Prins, komt dinsdag vrij.

De rechtbank bepaalde maandag dat zijn zaak wordt losgekoppeld van de moordzaak.

Te licht
Melvin W wordt verdacht van wapenhandel en -bezit. Die verdenking acht de rechtbank nog wel zwaar genoeg om hem nog langer vast te houden, maar heeft besloten W. toch vrij te laten om persoonlijke redenen. W verkeerde in de kringen van de drie anderen, die wel van moord worden verdacht.

Brunssums drugsmilieu
De zaak draait om de liquidatie van Sven Prins op 25 september vorig jaar. Brunssumer Prins was een bekende van de politie uit het drugsmilieu. Hij werd tijdens een achtervolging door Brunssum en Heerlen in zijn auto vanuit een andere auto onder vuur genomen. Uiteindelijk werd Prins in Heerlen doodgeschoten, zijn bijrijder ontkwam.

Lees ook: Sven Prins voor liquidatie al twee keer beschoten

Motief onduidelijk
Waarom Prins dood moest, werd maandag nog niet duidelijk. Een van de drie verdachten verklaarde thuis te zijn met zijn zoontje op het moment van de liquidatie, de andere twee beriepen zich op hun zwijgrecht. De inhoudelijke behandeling van de zaak begint met een regiezitting. Die staat gepland voor 10 april.

​Behalve van (het medeplegen van de) moord op Prins en poging tot moord op zijn bijrijder, wordt het trio verdacht van wapenhandel en -bezit.

Infiltrant
De
moordverdachten kwamen in beeld na de inzet van een politie-infiltrant. Tegen hem zouden de verdachten de liquidatie hebben opgebiecht.

Gijzeling
Over de rol van de infiltrant leven veel vragen bij de advocaten van de verdachten. Zo ging de infiltrant ver om zichzelf
geloofwaardig te maken. Hij zette bijvoorbeeld een gijzeling in scene in een bungalow op een vakantiepark. Daar werd iemand in een verduisterde kamer vastgehouden met een zak over zijn hoofd en zijn voeten in emmers water, verbonden aan een stroomaggregaat.

Lees ook: Politie zette gijzeling in scene

Geloofwaardig
De gijzelaar was in werkelijkheid een politieagent. Het toneelstukje werd opgevoerd om indruk te maken op een van de verdachten, en de status van de infiltrant als 'zware crimineel' geloofwaardig neer te zetten.
Tegen deze infiltrant zouden de verdachten de schietpartij dus opgebiecht hebben.

Lees hier eerdere berichten over de zaak-Sven Prins

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Sven Prins
Verdachte zaak-Prins breekt en geeft naam schutter
Belgische getuige in moordzaak Sven Prins wordt gehoord
Politie luisterde verdachten moord Sven Prins weken af
Justitie afgeleid door valse verklaring in zaak Sven Prins
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen