Overslaan en naar de inhoud gaan

Eén verdachte woningoverval Velden opgepakt

Geplaatst opdonderdag 12 februari 2015 - 17:45

Eén van de drie mannen die verkleed als agent een woonhuis in Velden zou hebben overvallen, is donderdagmiddag opgepakt. De andere twee zijn nog voortvluchtig.

De man werd rond 16:00 uur opgepakt op de Schandeloseweg. Die omgeving werd meteen afgezet voor verder onderzoek. Er is nog geen wapen gevonden, en ook de BMW waarmee een of meer verdachten zijn gevlucht, is nog niet opgespoord.

Kleren en busje
In de buurt van het huis aan het Hasselt waar de overvallers donderdagochtend rond 10:30 uur toesloegen heeft de politie inmiddels kleren gevonden, die mogelijk afkomstig zijn van de verdachten. De kleren zijn meegenomen en worden onderzocht. Rechercheurs hebben ook een busje meegenomen dat op de oprit van het huis geparkeerd stond. Mogelijk hebben de overvallers gebruik gemaakt van dat busje.

Gewond
De overvallers droegen politiekleren tijdens hun overval. Allebei de bewoners waren thuis, één van de twee raakte bij de overval gewond aan zijn hoofd en moest naar het ziekenhuis. Het is nog niet duidelijk of er iets is buitgemaakt.

Waarschuwingsschot
Op het moment dat de politie ter plekke kwam gingen de daders er vandoor. Twee mannen renden het veld in, achtervolgd door de agenten die daarbij een waarschuwingsschot afvuurden. Een of meer andere verdachten gingen er vandoor in een blauwe BMW.

De politie begon daarop een grote klopjacht, waarbij ook een Duitse politiehelikopter en honden werden ingezet. De omgeving werd afgesloten, omwonenden kregen het advies om binnen te blijven.

Lees ook:
- Veldenaren mogen weer naar buiten, ook Rijksweg vrijgegeven
- Binnen blijven, gewapende man op de vlucht in Velden
- Nepagenten overvallen woning Velden

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Nepagent overvalt met twee kompanen een woning in Velden
Veldenaren mogen weer naar buiten, ook Rijksweg vrijgegeven
Man mishandeld bij woningoverval in Velden
Buit gewapende woningoverval Velden gevonden
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen