Overslaan en naar de inhoud gaan

Eén verdachte woningoverval Velden opgepakt

Geplaatst opdonderdag 12 februari 2015 - 17:45

Eén van de drie mannen die verkleed als agent een woonhuis in Velden zou hebben overvallen, is donderdagmiddag opgepakt. De andere twee zijn nog voortvluchtig.

De man werd rond 16:00 uur opgepakt op de Schandeloseweg. Die omgeving werd meteen afgezet voor verder onderzoek. Er is nog geen wapen gevonden, en ook de BMW waarmee een of meer verdachten zijn gevlucht, is nog niet opgespoord.

Kleren en busje
In de buurt van het huis aan het Hasselt waar de overvallers donderdagochtend rond 10:30 uur toesloegen heeft de politie inmiddels kleren gevonden, die mogelijk afkomstig zijn van de verdachten. De kleren zijn meegenomen en worden onderzocht. Rechercheurs hebben ook een busje meegenomen dat op de oprit van het huis geparkeerd stond. Mogelijk hebben de overvallers gebruik gemaakt van dat busje.

Gewond
De overvallers droegen politiekleren tijdens hun overval. Allebei de bewoners waren thuis, één van de twee raakte bij de overval gewond aan zijn hoofd en moest naar het ziekenhuis. Het is nog niet duidelijk of er iets is buitgemaakt.

Waarschuwingsschot
Op het moment dat de politie ter plekke kwam gingen de daders er vandoor. Twee mannen renden het veld in, achtervolgd door de agenten die daarbij een waarschuwingsschot afvuurden. Een of meer andere verdachten gingen er vandoor in een blauwe BMW.

De politie begon daarop een grote klopjacht, waarbij ook een Duitse politiehelikopter en honden werden ingezet. De omgeving werd afgesloten, omwonenden kregen het advies om binnen te blijven.

Lees ook:
- Veldenaren mogen weer naar buiten, ook Rijksweg vrijgegeven
- Binnen blijven, gewapende man op de vlucht in Velden
- Nepagenten overvallen woning Velden

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Nepagent overvalt met twee kompanen een woning in Velden
Veldenaren mogen weer naar buiten, ook Rijksweg vrijgegeven
Man mishandeld bij woningoverval in Velden
woningoverval Velden - 6 dec 2021 [2]
Bewoner met vuurwapen bedreigd bij woningoverval in Velden
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen