Overslaan en naar de inhoud gaan

Een stukje fietsen voor de strijd tegen longkanker

Geplaatst opzaterdag 22 mei 2021 - 17:49

Een fietstocht om longkanker en de strijd daartegen nóg meer onder de aandacht te brengen, deed vrijdag Limburg aan.

In de meest zuidelijke etappe van deze White Ribbon Tour, van het Zuyderland Ziekenhuis in Sittard-Geleen naar het MUMC in Maastricht, reden longarts Michiel Gronenschild en patiënt Mirjam Willemsen samen voor het goede doel.

White Ribbon Tour
Op initiatief van Niels Harthoorn, zelf longkankerpatiënt, gingen artsen en patiënten per fiets door heel Nederland om aandacht de krijgen voor longkanker en geld op te halen. Ook in Limburg leveren alle grote ziekenhuizen hun bijdrage en ontvangen ze de fietsers met het symbolische witte lint.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen