Overslaan en naar de inhoud gaan

Een persoonlijk uitvaart? Beschilder je eigen doodskist

Geplaatst opdinsdag 11 juni 2019 - 19:08

Een hele persoonlijke tint geven aan je eigen uitvaart? Dat kan door het beschilderen van je eigen doodskist.

Uitvaartondernemer Arthur Nijsten uit Gulpen biedt sinds kort die mogelijkheid. Hij kwam op het idee toen zijn moeder stierf.

"Het maakte haar afscheid heel speciaal. Toen bedacht ik me om het ook voor andere mensen te doen", zegt Nijsten. Hij beschildert de kisten met kleurige tekeningen en doet dat in een klein atelier in zijn achtertuin.

Rozen
Hij beschildert kisten op verzoek van nabestaanden van een overledene en hij biedt mensen de mogelijkheid om zelf hun toekomstige doodskist te schilderen. De 77-jarige
Wiepkje Hamaker uit Heerlen is daar momenteel mee bezig. De vrouw houdt van rozen en van Limburg en dat moet op haar doodskist te zien zijn, vindt ze.

'Bezig met het leven'
Hamaer moest even wennen aan het schilderen van haar eigen doodskist, maar het voelt goed. "Ik ben tijdens het schilderen niet met de dood bezig, maar juist met het leven", aldus
Wiepkje. Het beschilderen van de kisten gebeurt nog niet op grote schaal. Maar daar is het Nijsten ook niet om te doen. "Het moet natuurlijk wel goed voelen bij de mensen."

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen