Overslaan en naar de inhoud gaan

Een persoonlijk uitvaart? Beschilder je eigen doodskist

Geplaatst opdinsdag 11 juni 2019 - 19:08

Een hele persoonlijke tint geven aan je eigen uitvaart? Dat kan door het beschilderen van je eigen doodskist.

Uitvaartondernemer Arthur Nijsten uit Gulpen biedt sinds kort die mogelijkheid. Hij kwam op het idee toen zijn moeder stierf.

"Het maakte haar afscheid heel speciaal. Toen bedacht ik me om het ook voor andere mensen te doen", zegt Nijsten. Hij beschildert de kisten met kleurige tekeningen en doet dat in een klein atelier in zijn achtertuin.

Rozen
Hij beschildert kisten op verzoek van nabestaanden van een overledene en hij biedt mensen de mogelijkheid om zelf hun toekomstige doodskist te schilderen. De 77-jarige
Wiepkje Hamaker uit Heerlen is daar momenteel mee bezig. De vrouw houdt van rozen en van Limburg en dat moet op haar doodskist te zien zijn, vindt ze.

'Bezig met het leven'
Hamaer moest even wennen aan het schilderen van haar eigen doodskist, maar het voelt goed. "Ik ben tijdens het schilderen niet met de dood bezig, maar juist met het leven", aldus
Wiepkje. Het beschilderen van de kisten gebeurt nog niet op grote schaal. Maar daar is het Nijsten ook niet om te doen. "Het moet natuurlijk wel goed voelen bij de mensen."

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen