Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Een persoonlijk uitvaart? Beschilder je eigen doodskist

Geplaatst opdinsdag 11 juni 2019 - 19:08

Een hele persoonlijke tint geven aan je eigen uitvaart? Dat kan door het beschilderen van je eigen doodskist.

Uitvaartondernemer Arthur Nijsten uit Gulpen biedt sinds kort die mogelijkheid. Hij kwam op het idee toen zijn moeder stierf.

"Het maakte haar afscheid heel speciaal. Toen bedacht ik me om het ook voor andere mensen te doen", zegt Nijsten. Hij beschildert de kisten met kleurige tekeningen en doet dat in een klein atelier in zijn achtertuin.

Rozen
Hij beschildert kisten op verzoek van nabestaanden van een overledene en hij biedt mensen de mogelijkheid om zelf hun toekomstige doodskist te schilderen. De 77-jarige
Wiepkje Hamaker uit Heerlen is daar momenteel mee bezig. De vrouw houdt van rozen en van Limburg en dat moet op haar doodskist te zien zijn, vindt ze.

'Bezig met het leven'
Hamaer moest even wennen aan het schilderen van haar eigen doodskist, maar het voelt goed. "Ik ben tijdens het schilderen niet met de dood bezig, maar juist met het leven", aldus
Wiepkje. Het beschilderen van de kisten gebeurt nog niet op grote schaal. Maar daar is het Nijsten ook niet om te doen. "Het moet natuurlijk wel goed voelen bij de mensen."

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. En je bent van harte welkom om bij de uitzendingen aanwezig te zijn.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen