Overslaan en naar de inhoud gaan

Een persoonlijk uitvaart? Beschilder je eigen doodskist

Geplaatst opdinsdag 11 juni 2019 - 19:08

Een hele persoonlijke tint geven aan je eigen uitvaart? Dat kan door het beschilderen van je eigen doodskist.

Uitvaartondernemer Arthur Nijsten uit Gulpen biedt sinds kort die mogelijkheid. Hij kwam op het idee toen zijn moeder stierf.

"Het maakte haar afscheid heel speciaal. Toen bedacht ik me om het ook voor andere mensen te doen", zegt Nijsten. Hij beschildert de kisten met kleurige tekeningen en doet dat in een klein atelier in zijn achtertuin.

Rozen
Hij beschildert kisten op verzoek van nabestaanden van een overledene en hij biedt mensen de mogelijkheid om zelf hun toekomstige doodskist te schilderen. De 77-jarige
Wiepkje Hamaker uit Heerlen is daar momenteel mee bezig. De vrouw houdt van rozen en van Limburg en dat moet op haar doodskist te zien zijn, vindt ze.

'Bezig met het leven'
Hamaer moest even wennen aan het schilderen van haar eigen doodskist, maar het voelt goed. "Ik ben tijdens het schilderen niet met de dood bezig, maar juist met het leven", aldus
Wiepkje. Het beschilderen van de kisten gebeurt nog niet op grote schaal. Maar daar is het Nijsten ook niet om te doen. "Het moet natuurlijk wel goed voelen bij de mensen."

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen