Overslaan en naar de inhoud gaan

Eén participatiebedrijf voor Westelijke Mijnstreek

Geplaatst opmaandag 6 juni 2016 - 6:55

De gemeenten Schinnen, Stein, Sittard-Geleen en Beek streven ernaar Vixia en de diensten Sociale Zaken in 2018 te laten samensmelten.

De betrokken gemeenteraden wordt gevraagd hierover in juli een principebesluit te nemen.

Arbeidsbemiddeling
Bedoeling is dat Vixia zich eerst omvormt van een sociale werkplaats die zelf beschut werk aanbiedt tot een bedrijf in arbeidsbemiddeling. Het doel is om zoveel mogelijk medewerkers die nu nog bij Vixia beschut werk doen bij bedrijven te plaatsen. Tegelijkertijd moeten de sociale diensten van de vier gemeenten gedeeltelijk of geheel tot een fusie komen.

Eén participatiebedrijf
Uiteindelijke doel is Vixia en de sociale diensten op 1 januari 2018 samen te voegen tot één participatiebedrijf, dat uitkeringsgerechtigden en mensen die een beschutte arbeidsplek nodig hebben aan een baan probeert te helpen. Leegstaand vastgoed, dat Vixia nu nog als een molensteen om de nek hangt, mag het proces niet frustreren.

De vier gemeentebesturen komen na de zomer met een voorstel hoe dat probleem wordt opgelost. In december wordt duidelijk hoe dit plan financieel gaat uitpakken. Dan wordt definitief besloten over het doorgaan van het fusietraject.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Directeur en toezichthouders Vixia stappen op
Koerhuis nieuwe directeur van Vixia
Loslopende honden grote ergernis van boeren
Geste voor mantelzorgers verschilt per gemeente
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen